ثبت نام

88904002 - 021

۶ نکته برای بهبود مدیریت زمان دانش آموزان

اگر شما هم فکر می کنید که ۲۴ ساعت شبانه روز برای انجام کارهایتان کافی نیست بهتر است این مقاله را تا انتها بخوانید. همه دانش آموزان کارهای زیادی برای انجام دادن دارند، انجام تکالیف، تمرین ها، مرور درس ها، کارهای تحقیقاتی، ملاقات با دوستان، شرکت در جمع های خانوادگی، شرکت در کلاس های خارج از مدرسه و … . بنابراین طبیعی است که اگر برنامه ریزی دقیقی برای انجام این کارها نداشته باشید سردرگم بوده و مدام از عقب افتادن برنامه های خود شاکی باشید.
اگر از آن دسته دانش آموزانی هستید که با وجود برنامه ریزی هم نمی توانند به همه کارها برسند باید مدیریت زمان را بیاموزید. مسئله ای که در این مقاله به آن پرداخته ایم و با شش روش کاربردی برای بهبود مدیریت زمان در خدمت دانش آموزان هستیم.

اهمیت مدیریت زمان

اهمیت مدیریت زمان

اگر مدیریت زمان را بیماموزید حتی شلوغ ترین برنامه ها را نیز تا انتها انجام می دهید. مدیریت زمان یک مهارت فوق العاده است که نه تنها برای مطالعه بلکه در تمام طول زندگی شما از اهمیت بالایی برخوردار است. این نکات را یاد بگیرید تا به شما کمک کند برنامه ریزی کارآمدتری داشته باشید و بتوانید بیشتر از روزهای خود لذت ببرید.

زمان مطالعه را تجزیه کنید

این اصلا واقع بینانه نیست که شما ساعت های متمادی و زیادی را روی یک کار تمرکز کنید. به این ترتیب تمرکز و کارایی ذهن شما مرتب کمتر و کمتر می شود. پس بهتر است که کارهای خود را طوری برنامه ریزی کنید که خیلی فشرده و پشت سر هم نباشند. به طور مثال به جای چند ساعت مطالعه پشت سر هم ریاضی مطالعه در مورد موضوعات مختلف را در برنامه خود داشته باشید و در فواصل مختلف ریاضی را نیز در برنامه خود بگنجانید. هر زمان که احساس می کنید دیگر حوصله مطالعه کردن را ندارید باید برنامه را متوقف کنید. در حقیقت زمان مطالعه شما باید به گونه ای برنامه ریزی شود که به ازای هر ۱ تا ۱٫۵ ساعت مطالعه ۳۰ دقیقه استراحت کنید اما مراقب باشید که بیشتر از این نشود.

ایجاد جدول زمانی

ایجاد کردن یک جدول زمان کار بسیار ساده اما موثری است. شما باید یک برنامه ریزی هفتگی داشته باشید که به بخش های یک ساعته تقسیم شده باشد. اما باید خود را موظف کنید که به برنامه تدوین شده پایبند باشید. هر کدام از بخش های برنامه شما باید برای یک کار در نظر گرفته شود و در آن زمان تنها به همان کار برنامه ریزی شده بپردازید. به عنوان مثال ، فصل دوم کتاب شیمی را بخوانید ، مقاله ادبیات را به پایان برسانید و … . وقتی کارهایی که در برنامه داشته اید را انجام داده و علامت می زنید احساس رضایت خواهید کرد.

بدانید چه زمانی بیشترین بهره وری را دارید

هر کس در ساعات مشخصی از روز از انرژی و کارایی بالاتری برخوردار است. ممکن است صبح زود بیدار شدن برای شما سخت باشد اما در عوض شب ها تا دیروقت توان مطالعه داشته باشید. برخی دیگر از دانش آموزان ترجیح می دهند که صبح زود مطالعه کنند چون انرژی بیشتر دارند. شما باید با توجه به ویژگی های شخصیتی خود چالش برانگیزترین وظایف را برای بهترین زمان روز خود بگذارید و کارهای کم اهمیت تر را در اوقاتی که انرژی شما رو به پایان است انجام دهید. هیچ فرقی نمی کند که شما سحرخیز یا شب زنده دار باشید، هر زمان انرژی بیشتری دارید کارهای مهم تر را انجام دهید.

تغییر منظره معجزه می کند

بسیاری از افراد از این که همه کارها را در یک محیط انجام دهند بیزارند و سریعا خسته و دلزده می شوند. بنابراین اگر از این محدودیت خوشتان نمی آید می توانید از محیط های مختلف استفاده کنید. مطالعه در فضاهای مختلف می تواند خلاقیت و به نوبه خود بهره وری را افزایش دهد. جزوه های خود را در پارک محلی بخوانید، به کتابخانه بروید یا در کافه ای تحقیق کنید. در دانشگاه ، بسیاری از کتاب های صوتی را می توانید در زمان قدم زدن گوش کنید. حتی مطالعه به صورت گروهی با دوستانتان هم می تواند یک ایده مفید در این زمینه باشد.

حواس پرتی ها را به حداقل برسانید

اگر مطالعه و درس خواندن بدون تمرکز باشد و یا مدام دچار حواس پرتی شوید، هیچ فایده ای ندارد. شما هرکاری که انجام می دهید باید با تمرکز کافی باشد. اغلب اوقات حواس پرتی ما به دلیل احساسات درونی ما شکل می گیرد. فکر کردن به یک خاطره خوشایند یا ناخوشایند، گرسنگی، خستگی، خواب آلودگی، احساس سرما، گرما یا کلافکی و … همگی از مواردی است که می تواند باعث از بین رفتن تمرکز شما در زمان مطالعه باشد. بنابراین بهتر است اطمینان حاصل کنید که در طول یک جلسه مطالعه ، خواب کافی داشته باشید برای از بین بردن گرسنگی می توانید میان وعده استفاده کنید. همچنین باید سعی کنید حواس پرتی هایی مانند رسانه های اجتماعی را هنگام مطالعه کاهش دهید. بهتر است تفلن همراه خود را در زمان اجرای برنامه هایتان خاموش کنید یا در حالت پرواز قرار دهید.

6 نکته برای بهبود مدیریت زمان دانش آموزان اهمیت مدیریت زمان

همه چیز را به دقیقه ۹۰ نسپارید

وقتی همه کارها را به لحظه آخر می سپارید طمئنا فشار و استرس زیادی را متحمل خواهید شد. بهتر است که برای تمام روز خود برنامه داشته باشید، به ویژه در فصل امتحانات بهتر است که همه درس ها را برای شب امتحان نگذاشته باشید. بسیار مهم است که هر هفته تمام یادداشت های کلاسی خود را مرور کنید تا مطمئن شوید که در کلاس درس چه چیزی را درک کرده اید و ایده هایی را که آموخته اید در ذهن داشته باشید. هرچه زمان بیشتر بگذرد شما به زمان بندی های بیشتری احتیاج دارید مثلا در پایان ترم تحصیلی شما باید ساعات مطالعه روزانه خود را بیشتر کنید تا هیچ درسی برای دقیقه آخر باقی نماند. به یاد داشته باشید که شب امتحان زمان مرور درس ها است نه یادگیری آنها.

سخن پایانی

مدیریت زمان و پیاده سازی آن در برنامه ریزی می تواند شما را به آن هدفی که دارید بسیار نزدیک کند. سعی کنید از همین دوران دانش آموزی با برنامه ریزی و هدفمند کار کردن را بیاموزید. شخصیت شما در همین دوران شکل می گیرد و این مسئله می تواند آینده شما را تحت تاثیر قرار دهد.

تماس با کارشناس آموزش

88904002 – 021

پیام از طریق واتساپ یا تلگرام

09198921049

رادیو مدرسانه

تماس با کارشناس آموزش

88904002 – 021

پیام از طریق واتساپ یا تلگرام

09198921049

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه ما هستیم

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که معتقدند دانش آموز به جای حفظ کردن مطالب درسی باید آن را بفهمد و یاد بگیرد بهتر است بدانید که ما مدرسانه را بر روی همین اصل بنا کرده ایم و حتی افرادی را در این مجموعه استخدام می کنیم که به آموزش مفهومی باور دارند.

خدمات مشتریان

دریاره مدرسانه

با مدرسانه درتماس باشید

تمامی حقوق برای وبسایت مدرسانه سایت تخصصی و آموزش مفهومی ریاضی محفوظ است.