هماهنگی کلاس خصوصی

88904002 - 021

۱۱ نکته مهم برای والدین کلاس اولی

روزهای رسیدن به آغاز مهر، پر از دلشوره شیرین است، همه ما خاطراتی از اولین روزهای مدرسه داریم، اگرچه برای بسیاری از ما این خاطره ها با دلهره و اضطراب اولین ساعات حضور در مدرسه همراه است. این شور و هیجان برای دانش آموزان کلاس اول رنگ و شکل دیگری دارد، ممکن است با کمی ترس و استرس هم همراه باشد، ضمن این که علاوه بر دانش آموز ممکن است والدین او نیز حس مشابهی داشته باشند، به خصوص اگر اولین بار است که به عنوان والدین یک دانش آموز ایفای نقش می کنند. ما در این مقاله قصد داریم به نکات مهمی که والدین کلاس اولی ها باید به آن  دقت کنند بپردازیم. با ما همراه باشید.

یک تجربه شگفت انگیز

آیا اولین روزی که به مدرسه رفتید را به یاد دارید؟ حضور  در مدرسه برای بسیاری از کودکان اولین تجربه جدایی از والدین و آشنا شدن با محیط جدیدی به جز خانه و خانواده است. محیطی که دارای قوانین و مقررات خاصی است و با مسئولیت های جدید همراه است. شخصیت فردی و اجتماعی اغلب افراد در مدرسه شکل می گیرد. اولین تجربه های دوست یابی، شکست در روابط نزدیک دوستانه، قهر و آشتی، شکست در درس یا کسب اولین موفقیت های علمی و … . به همین دلیل است که اولین روزهای آشنایی با مدرسه نقش مهمی در نگرش یک کودک نسبت به درس و تحصیل خواهد داشت.

این که یک کودک عاشق مدرسه و لحظاتی است که در آنجا حضور دارد و یا کودکی که از مدرسه گریزان است و به زور برای رفتن به آن حاضر می شود، نقش مهمی در تفکر آنها نسبت به درس و تحصیل خواهد  داشت.

بهتر است که شما به عنوان والدین، فرزند خود را برای این تجربه شگفت انگیز آماده کنید. حتما می پرسید چگونه؟ ما در ادامه به نکاتی که به شما کمک می کند تا مشکلات کمتری در روزهای اول مدرسه با فرزند خود داشته باشید، اشاره خواهیم کرد.

۱ – با فرزند خود صحبت کنید

یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام دهید این است که قبل از آغاز مدرسه روزها در مورد آن با فرزند خود صحبت کنید، برای این که اشتیاق او را بیشتر کنید می توانید او را همراه خود به بازار ببرید تا مایحتاج مدرسه از جمله لوازم تحریر، کیف، کفش و سایر ضروریات را با هم خریداری کنید. به تأخیر انداختن کارهای مرتبط با مدرسه باعث ایجاد استرس در کودک می شود. با او در مورد همه کارهایی که در مدرسه باید انجام دهد صحبت کنید. از مزایای درس خواندن، دوست یابی، حضور در اجتماع و … برای او صحبت کنید.

۲ – ساعت خواب او را تنظیم کنید

یکی از مهمترین کارهایی که قبل از شروع مدارس باید انجام دهید، تنظیم ساعت خواب کودک است. در فرصت باقی مانده تلاش کنید که او شب ها زودتر خوابیده و صبح زودتر از خواب برخیزد. یکی از مهمترین دلایل بی علاقگی کودکان به مدرسه الزام برای صبح زود بیدار شدن است.

۳ – مهارت های شنیداری او را تقویت کنید

وقتی کودک شما در کلاس حاضر می شود باید آمادگی حداقل یک ساعت نشستن سر کلاس و شرکت در مباحث درسی را داشته باشد، در کلاس اول کودکان بیشتر شنونده خواهند بود، پس بهتر است که قبل از ورود به کلاس اول مهارت های شنیداری کودکان را به کمک کارهایی چون گوش کردن به قصه، تماشای انیمیشن های سریالی که نیاز به تمرکز و به خاطر سپاری داستان دارد و … تقویت کنید.

۴ – مسئولیت پذیری و نظم را تمرین کنید

کودک شما در کلاس اول با مسئولیت هایی چون انجام تکالیف مدرسه، نگهداری از وسایل شخصی، حضور به موقع در کلاس، تبادل و مراوده با همکلاسان و … روبه رو می شود. بنابراین بهتر است در مورد این مسئولیت ها و انتظاراتی که در مدرسه از دانش آموز دارند با او صحبت کنید. بهتر است قبل از شروع مدرسه ساعاتی را به نقاشی یا تمرین کردن نوشتار و یادگیری مواردی چون اعداد و … بپردازید. به او مسئولیت هایی را بدهید که در حد توان او باشد، مثلا از او بخواهید کمدش را مرتب کند، با خواهر یا برادر بزرگتر یا کوچکتر خود ساعتی به بازی بپردازد، او را به پارک ببرید تا با همسن و سالان خود دوست شود و با مفاهیمی چون نوبت، صف، اجازه گرفتن، صبر کردن و امثال آن به خوبی آشنا شود.

 

۵ – مهارت صحبت کردن را تقویت کنید

دانش آموز باید در کلاس درس مشارکت داشته باشد، با دوستان خود صحبت کند و پاسخ سوالاتی که از او می شود را به معلم بدهد. بنابراین بهتر است با کودک خود مهارت های گفتاری را به خوبی تمرین کنید. او را تشویق کنید که در کلاس درس به موقع صحبت کند و از پاسخ دادن به سوالات در جمع نترسد.

۶ – روز اول مدرسه او را همراهی کنید

مهمترین بخش رویارویی کودک با مدرسه ساعتی است که برای اولین بار به این محیط وارد می شود. بهتر است که در این تجربه همراه او باشید. او را تا حیاط مدرسه بدرقه کنید و به او بگویید که از دور نظاره گر او هستید تا به کلاس برود. به این ترتیب او با خیالی آسوده تر قدم به مدرسه می گذارد و مطمئنا تجربه خوشایندتری خواهد داشت.

۷ – از مدرسه بد نگویید

یکی از بدترین رفتارهای والدین تعریف کردن خاطرات بد از مدرسه است. شما با این کار ذهن فرزند خود را پر از نگرش های منفی نسبت به محیط مدرسه و آموزش می سازید و به این ترتیب او هیچ تمایلی برای تکرار این تجربه های تلخ نخواهد داشت. هرگز از مدرسه و اولیای مدرسه در حضور دانش آموز بدگویی نکنید.

۸ – اغراق نکنید

گاهی اوقات والدین برای تشویق فرزندانه خود به حضور در مدرسه بیش از اندازه در مورد این محیط اغراق می کنند و زمانی که دانش آموز مدرسه را متفاوت از چیزی که در ذهن خود ساخته است می بیند، اشتیاق خود را برای حضور در مدرسه از دست می دهد. با او در مورد واقعیت هایی چون مقررات سخت، رفتار ناشایست بچه های دیگر، خستگی بعد از کلاس و مدرسه، عدم موفقیت همیشگی در یادگیری  و … صحبت کنید.

۹ – هرگز او را با دیگران مقایسه نکنید

در روزهای ابتدایی مدرسه هرگز فرزند خود را با همکلاسان او مقایسه نکنید. گفتن جملاتی مثل ” ببین دوستت چه قشنگ همه کاراشو خودش می کنه”، “ببین چقدر مرتب و تمیز می نویسه”، ” از دوستت یاد بگیر چقدر قشنگ صحبت می کنه” و … باعث می شود که اعتماد به نفس در فرزند شما کاهش پیدا کرده و خود را پایین تر از دیگران ببیند.

۱۰ – اعتماد به نفس او را تقویت کنید

با گفتن جملاتی چون ” بهت افتخار می کنم که بزرگ شدی و به مدرسه می روی”، ” چه شاگرد منظم و کوشایی هستی”، “چقدر با دقت و تمیز مشق می نویسی” و … به او عزت نفس و اعتماد به نفس بدهید. چنین رفتارهایی در بلندمدت تأثیر خود را نشان خواهد داد.

۱۱ – هر روز با او صبحانه بخورید

صبحانه مهمترین وعده غذایی روز به ویژه برای کودکان در سن رشد و یادگیری است. خوردن صبحانه به ایجاد تمرکز در کلاس کمک می کند. بنابراین تلاش کنید که هر روز با فرزند خود صبحانه بخورید، در زمان خوردن صبحانه با او در مورد کلاس و درس صحبت کنید تا با نشاط و انرژی بیشتری سر کلاس حاضر شود و احساس خواب آلودگی و گرسنگی نداشته باشد.

جمع بندی

نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم، نکات بسیار مهمی است که توجه به آنها می تواند سرنوشت تحصیلی فرزند شما را کاملا دگرگون سازد. بنابراین توصیه ما این است که همه تلاش خود را وقف ایجاد یک تجربه خوشایند از تحصیل برای فرزند خود کنید. فراموش نکنید که کلاس اول پایه تحصیلی مهمی است و بسیاری از مفاهیم اولیه علوم مختلف در این  پایه آموزش داده می شود. تلاش برای یادگیری بهتر و ایجاد اعتماد به نفس در یادگیری در این پایه شکل می گیرد  و نمی توان به هیچ عنوان از تأثیر آن در موفقیت سال های آتی یک دانش آموز چشم پوشی کرد.

Views: 70

مشاور مدرسانه

تو رادیو مدرسانه درباره مشاوره فردی و شیوه زندگی حرف می زنیم

تماس با کارشناس آموزش

88904002 – 021

پیام از طریق واتساپ یا تلگرام

09198921049

تدریس خصوصی ریاضی اول تا دوازدهم

خصوصی منزل و آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آنچه ما هستیم

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که معتقدند دانش آموز به جای حفظ کردن مطالب درسی باید آن را بفهمد و یاد بگیرد بهتر است بدانید که ما مدرسانه را بر روی همین اصل بنا کرده ایم و حتی افرادی را در این مجموعه استخدام می کنیم که به آموزش مفهومی باور دارند.

خدمات مشتریان

دریاره مدرسانه

با مدرسانه درتماس باشید

تمامی حقوق برای وبسایت مدرسانه سایت تخصصی و آموزش مفهومی ریاضی محفوظ است.