هماهنگی کلاس خصوصی

88904002 - 021

۷ اشتباه مشترک والدین در تربیت نوجوانان

دوره نوجوانی یکی از حساس ترین دوران های زندگی یک فرد محسوب می شود. دورانی که می تواند زیربنای شخصیت اخلاقی، جسمی و اجتماعی یک فرد باشد. بنابراین بسیار مهم است  که این دوران به بهترین شکل ممکن سپری شده و فرد در مسیر صحیحی قرار گیرد. دوره نوجوانی از سن ۱۱ تا ۱۹ سالگی را شامل می شود و اغلب افراد در این سن تغییرات شدید بدنی، روابط اجتماعی مستقل، روابط عاطفی و گاهی روابط جنسی را تجربه می کنند. اکثر نوجوانان در این سن در صدد دستیابی به استقلال های فردی هستند و همین مسئله باعث ایجاد چالش میان نوجوان و خانواده می شود.

نوجوانی؛ دوره ای حساس هم برای خانواده و هم برای نوجوان

همان طور که اشاره کردیم دوره نوجوانی دوره ای حساس برای یک فرد محسوب می شود. یک نوجوان باید با احساسات متنوعی دست و پنجه نرم کند. گاهی سردرگمی در هجمه ای از احساسات متناقض می تواند باعث احساس ناامیدی، استرس، اضطراب و افسردگی در نوجوان شود. به همین دلیل است که برخی از نوجوانان در این دوره منفعل و برخی دیگر تهاجمی هستند.

بسیاری از نوجوانان در این سن ارتباط خوبی با والدین خود ندارند و در نهایت درگیر رفتارهای پرخطر و فعالیت هایی می شوند که برای رشد و توسعه شخصیت آنها در آینده مضر است. بسیاری از روانشناسان معتقدند هیچ چیز در دنیا سخت تر از والدین یک نوجوان بودن نیست.

اگر می خواهید خود و فرزندتان به سلامت از دوران پر چالش نوجوانی عبور کنید، نیاز است که آگاهی لازم از این دوران و نیازهای آن داشته باشید. فراموش نکنید که خودتان نیز روزی نوجوان بوده اید و این دوران را تجربه کرده اید. بنابراین خیلی سخت نیست که خود را به جای فرزند نوجوان خود بگذارید و دنیا را از دریچه چشم او نگاه کنید.

مطمئنا شما می خواهید از فرزندتان محافظت کنید و بهترین کار را برای او انجام دهید. با این حال، آنچه شما فکر می کنید بهترین است ممکن است همیشه برای آنها بهترین نباشد. گاهی اوقات، شما ممکن است انتظارات یا اهدافی را تعیین کنید که برای آنها غیر واقعی باشد. در این بین گاهی ممکن است نوجوان شما احساس عصبانیت و غمگینی کند چرا که فکر می کند او را درک نمی کنید. برخی از نوجوانان معتقدند که والدین آنها سختگیر و خودخواه هستند و تلاش می کنند تا آنها را کنترل کنند. مطمئنا این گونه رابطه بین والدین و نوجوانان خیلی زود قطع می شود.

۷ اشتباه رایج والدین در تربیت نوجوانان

آموزه های تربیتی نوجوانان نیازمند دریافت مشاوره های تخصصی است. هرگز از این که اطلاعات و آگاهی لازم در این زمینه کسب کنید دریغ نکنید. بسیاری از والدین به صورت ناخودآگاه و ناخواسته به فرزندان خود آسیب می رسانند. در واقع آنها نمی خواهند فرزندشان در حساس ترین دوره زندگی اش وقتی هنوز آگاهی و تجربه لازم را ندارد، انتخاب های اشتباهی داشته و یا قدم های اشتباهی بردارد. از آنجایی که این مسئله در باور اکثر خانواده ها یکسان است، والدین اشتباهات رایج و مشترکی را در این باره مرتکب می شوند که ما در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

  1. در مورد دوران نوجوانی خودتان با نوجوان خود صحبت نمی کنید

این یک حقیقت است که همه والدین تجربه پشت سر گذاشتن دوران نوجوانی را داشته اند. بنابراین نباید اجازه دهید که فرزندتان به تنهایی این دوران را سپری کند. همواره به دنبال فرصتی برای شروع صحبت و به اشتراک گذاشتن تجربیات دوران نوجوانی خود باشید. این کار به آنها کمک می کند تا برای آنچه که باید انتظارش داشته باشند آماده شوند و به آنها اجازه می دهد تا بدانند که می توانند برای حمایت و مشاوره به والدین خود مراجعه کنند. به موفقیت ها و شکست های خود اشاره کنید و آنها را تشویق کنید تا از تجربیات شما درس بگیرند. سعی کنید زمان بیشتری را با آنها بگذرانید و اجازه دهید که او بدون ترس از قضاوت با شما مشورت کند.

  1. به آنها فشار وارد می کنید

تحت فشار قرار دادن نوجوان خود برای برآورده کردن انتظارات شما ممکن است استرس بیشتری در زندگی او ایجاد کند و رفتار مشکل ساز او را بدتر کند، به عنوان مثال، اعتیاد به بازی. درک کنید که چرا فرزندتان در این فعالیت ها به دنبال آرامش است و بررسی کنید که آیا او سعی دارد پیامی را به شما منتقل کند. وقتی تلاش می کنید که دیدگاه های او را درک کنید مطمئنا ارتباط شما با او بهتر خواهد شد.

  1. دوستان او را نمی شناسید

یکی از بزرگترین ترس های دوره نوجوانی طرد شدن از گروه همسالان و یا از دست دادن اعتماد و حمایت آنها است. در واقع در این دوران هیچ کس به اندازه حلقه دوستان برای یک نوجوان اهمیت ندارد. او از این توسط دوستانش مورد تمسخر قرار گیرد، کنار گذاشته و یا طرد شود بسیار مضطرب می شود. ایجاد یک حلقه اجتماعی قوی و پذیرش توسط دوستان آنها می تواند گذر فرزند شما از دوران نوجوانی را تسهیل کند. هرگونه تلاش برای شناختن دوستان فرزندتان و خانواده های آنها، درک کردن روابط دوستی و عدم قضاوت این دوستان می تواند برای فرزند شما خوشایند و نشان دهده علاقه شما به علاقمندی های او است. می توانید دوستان او را به خانه دعوت کنید و یا دورهمی هایی با نظارت خانواده ها راه اندازی کنید.

  1. به حریم خصوصی آنها احترام نمی گذارید

هرگز سعی نکنید بدون اجازه آنها به وسایل شخصی شان دست بزنید. در تلفن همراه او تجسس کنید و یا پنهانی پیام های شبکه های اجتماعی او را رصد کنید. وقتی دوستانش را به خانه دعوت می کند اجازه دهید درب اتاق خواب خود را ببندند. اگر در صفحات کاربری آنها در شبکه های اجتماعی به عنوان فالوور حضور دارید،  او را در مورد پست ها و مطالبی که منتشر می کند بازخواست نکنید. همه اینها نشان می دهد که شما به آنها اعتماد دارید. و اگر قصد دارید برنامه های نظارتی نصب کنید توضیح دهید که برای ایمن نگه داشتن آنها است. احترام به حریم خصوصی آنها را قادر می سازد تا یاد بگیرند مستقل تر و با اعتماد به نفس شوند.

  1. قوانین جدی ندارید

خانواده ای در تربیت فرزندان خود موفق است که قوانین جدی و روشنی وضع کرده باشد. باید قوانینی وضع کنید و پیامدهای آن را نیز مشخص کنید. بهتر است ابتدا خودتان به قوانین پایبند باشید تا آنها بدانند که چگونه باید عمل کنند.  این مسئله باعث تقویت احساس امنیت در نوجوان شما می شود. هرگز از روی عصبانیت او را تنبیه نکنید زیرا ممکن است آنها را به این درک برساند که تنبیه پاسخ همیشگی شما به اشتباهات آنها است. والدین – پدر و مادر – باید به صورت یک تیم و به صورت کاملا یکدست با هم کار کنند. به عنوان مثال، اگر شوهرتان فرزند نوجوان شما را به خاطر بی ادبی تنبیه کرده نباید دخالتی کنید.

  1. به آنها اجازه نمی دهید تلاش کنند و شکست بخورند

از آنجایی که اکثر والدین نمی خواهند فرزندانشان صدمه دیده یا ناامید شوند، تلاش می کنند تا از موقعیت هایی که امکان شکست آنها وجود دارد جلوگیری کنند. اما باید بدانید اغلب از طریق شکست و غلبه بر موانع است که فرد سخت ‌تر و قوی‌ تر می‌ شود. با آنها در مورد رویاهایشان صحبت کنید، آنها را تشویق کنید تا برای رسیدن به آن تلاش کنند و به آنها یادآوری کنید که همیشه پشت آنها خواهید بود. بهتر است آنها را واقع بین تربیت کنید و در مورد احتمال شکست ها و ناکامی ها با آنها صحبت کرده و راهکارهای مقابله با چنین شرایطی را برای آنها شرح دهید. آنها باید بدانند که شکست در هر مسیری، پایان دنیا نیست و می توان همه چیز را از نو شروع کرد.

  1. آنها را در تصمیم گیری های خانوادگی دخالت نمی دهید

مشارکت دادن فرزند نوجوان در تصمیم گیری های خانوادگی به او نشان می دهد که بزرگ شده و شخصیت مستقلی دارد. مثلا می توانید برای تعطیلات نوروز از او بخواهید که برنامه ریزی کند. وقتی از آنها می خواهید که نظرشان را بگویند، به آنها ثابت می کنید که قابل احترام هستند و برای نظر آنها ارزش قائلید. شما می توانید به او بیاموزید که چگونه تصمیمات خوبی بگیرد و برنامه ریزی کند. این یک راه خوب برای تقویت احساس مسئولیت در آنها است. ویژگی بسیار مهمی  که در بزرگسالی به آن احتیاج دارند.

۳ راه برای تربیت یک نوجوان مسئولیت پذیر

والدین باید با دید باز با نوجوان خود ارتباط برقرار کنند. روانشناسان توصیه می کنند برای پرورش اعتماد در نوجوان خود  باید یاد بگیرید که بین قوانین و استقلال تعادل ایجاد کنید. در واقع اگر فرزندتان نافرمانی کرد یا از قول‌هایش زیر پا گذاشت نباید این مسئله را خیلی بزرگ کنید. از این موقعیت‌ ها استفاده کنید تا به او بیاموزید که چگونه اوضاع را اصلاح کند، به این ترتیب او فرصتی پیدا می کند تا بتواند اعتماد شما را دوباره به دست آورد.

شما می توانید از استراتژی های زیر برای حصول نتیجه بهتر در پرورش نوجوان مسئولیت پذیر استفاده کنید:

* آنها را تشویق کنید که به خانواده کمک کنند. از همان ابتدای نوجوانی کارها و مسئولیت هایی را متناسب با توان آنها به آنها بسپارید. مثلا کمک به غذا پختن، چیدن و جمع کردن میز، مرتب کردن اتاق شخصی و … . در مورد کارهایی که مسئولیت انجام آنها را دارد نظر دهید. مثلا “غذای خوشمزه ای بود.” یا ” اتاقت را خیلی خوب مرتب کرده ای” به این ترتیب او تشویق می شود که مسئولیت پذیری بیشتری از خود نشان دهد. اگر کاری را اشتباه انجام داده اند ضمن قدردانی از تلاشی که کرده است روش درست را به او بیاموزید.

* به آن‌ها یادآوری کنید که چگونه اعمالشان می ‌تواند بر دیگران تأثیر بگذارد. مثلا اگر او پرخاشگر است، با او صحبت کنید و بگویید اگر کسی همین رفتار را با او داشته باشد چه احساسی خواهد داشت.

* خودتان الگوی فرزندتان باشید. مثلا اگر قوانینی در مورد ساعت خواب، استراحت، تماشای تلویزیون و یا استفاده از تلفن و رایانه وضع می کنید خودتان هم به آنها پایبند باشید. اگر شما قوانین را جدی نگیرید نمی توانید انتظار داشته باشید که آنها به قوانین شما پایبند باشند.

توصیه مدرسانه

دوره نوجوانی یک دوره بسیار حساس و تعیین کننده است. بنابراین نمی توان چنین دورانی را با آزمون و خطا سپری کرد. چه بسیار افرادی که امروز در اجتماع دست به گریبان مشکلاتی هستند که در دوره نوجوانی آنها پیش آمده است. فقط کافی است که فکر کنید اگر دوره نوجوانی بهتری داشتید امروز کجا ایستاده بودید. اکنون این فرصت در اختیار شما است که آینده فردی از اجتماع را برای او رقم بزنید. توصیه ما این است که برای گذر از این دوره  حساس به بهترین شکل، هم به عنوان والدین و هم به عنوان یک نوجوان، حتما از توصیه های مشاوره و روانشناسی استفاده کنید. استفاده از تجربیات و دانش یک مشاور کاربلد و متخصص می تواند بسیاری از چالش های این دوره را به راحتی دفع کند. برای ارتباط با کارشناسان ما در زمینه مشاوره تخصصی نوجوان و خانواده با ما در تماس باشید.

۰۲۱-۸۸۹۰۴۰۰۲

Views: 139

مشاور مدرسانه

تو رادیو مدرسانه درباره مشاوره فردی و شیوه زندگی حرف می زنیم

تماس با کارشناس آموزش

88904002 – 021

پیام از طریق واتساپ یا تلگرام

09198921049

تدریس خصوصی ریاضی اول تا دوازدهم

خصوصی منزل و آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آنچه ما هستیم

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که معتقدند دانش آموز به جای حفظ کردن مطالب درسی باید آن را بفهمد و یاد بگیرد بهتر است بدانید که ما مدرسانه را بر روی همین اصل بنا کرده ایم و حتی افرادی را در این مجموعه استخدام می کنیم که به آموزش مفهومی باور دارند.

خدمات مشتریان

دریاره مدرسانه

با مدرسانه درتماس باشید

تمامی حقوق برای وبسایت مدرسانه سایت تخصصی و آموزش مفهومی ریاضی محفوظ است.