ثبت نام

88904002 - 021

۵ راه برای این که فرزندمان به ما اعتماد کند

این که فرزند کودک یا نوجوان به والدین اعتماد کند یکی از مهمترین موضوعاتی است که روانشناسان روی آن تاکید زیادی دارند و از طرفی والدین نیز باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند. وقتی کودک یا نوجوان به والدین و افراد خانواده  اعتماد دارند، مطمئنا احساس امنیت بیشتری خواهند کرد، این احساس امنیت باعث می شود که زمینه شکوفایی استعدادهای کودک و نوجوان فراهم شود. در این مقاله قصد داریم به والدین راه های جلب اعتماد کودکان و نوجوانان را بیاموزیم.

چرا اهمیت دارد که فرزندمان به ما اعتماد کند

مطمئنا شما نمی توانید دوست صمیمی فرزندتان باشید، اما این امکان وجود دارد که آنقدر مورد اعتمادش باشید که با شما در مورد امور شخصی اش صحبت کند، این مسئله در دوره نوجوانی بزرگترین موهبت یک خانواده محسوب می شود، در دوران کودکی نیز وقتی یک کودک به اندازه کافی به پدر و مادر خود اعتماد  داشته باشد با امنیت خاطر در کنار آنها آموزش می بیند و استعدادهای نهفته اش شکوفا می شود، ضمن این که در محیط امن خانواده شکوفا می شود و در آینده نیز ارتباط بهتر و موثرتری با خانواده خواهد داشت. بنابراین به نظر می رسد که برای والدین بسیار اهمیت دارد که فرزندان آنها بتوانند آنها را امین خود دانسته و به آنها اعتماد کنند.

این که فرزند کودک یا نوجوان به والدین اعتماد کند یکی از مهمترین موضوعاتی است که روانشناسان روی آن تاکید زیادی دارند و از طرفی والدین نیز باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند. وقتی کودک یا نوجوان به والدین و افراد خانواده  اعتماد دارند، مطمئنا احساس امنیت بیشتری خواهند کرد، این احساس امنیت باعث می شود که زمینه شکوفایی استعدادهای کودک و نوجوان فراهم شود. در این مقاله قصد داریم به والدین راه های جلب اعتماد کودکان و نوجوانان را بیاموزیم.

روش های جلب اعتماد فرزندان

حال که با اهمیت جلب اعتماد فرزندان آشنا شدید، سعی می کنیم راهکارهایی ارائه کنیم که بتوانید با کمک آنها ارتباط بهتری با فرزند خود داشته و بتوانید اعتماد او را جلب کنید. با ما همراه باشید تا این نکات را بدانید.

اعتماد و امنیت را در او زنده کنید

مطمئنا هیچ پدری و مادری قصد آسیب رساندن به فرزند خود را ندارد، ما همیشه مواظب هستیم که فرزندانمان در امنیت کامل باشند، اما از صدماتی که ناخودآگاه در اثر رفتارهای غلط به روان آنها می رسانیم غفلت می کنیم. جلب اعتماد کودکان کلید تربیت موفق است. این کار بسیار ساده تر از آنچه تصور می کنید قابل اجرا است، فقط کافی است که فرزند خود و احساسات او را درک کنید. معمولا افرادی که در کودکی به والدین خود اعتماد دارند و در محیط امن خانوادگی با رضایت خاطر رشد می کنند در بزرگسالی روابط پایدارتری خواهند داشت و اعتماد به اطرافیان برای آنها راحت تر شکل می گیرد. پس باید سعی کنید که امنیت ذهنی کودک را از همان دوره کودکی تامین کنید. این کار کمک می کند تا قدم های جلب اعتماد آهسته آهسته شکل بگیرد.

استقلال کودک را حفظ کنید

معمولا کودکان از سن ۱/۵ تا ۲ سالگی معنای استقلال شخصی را درک می کنند، آنها دوست دارند که خودشان کارهای شخصی شان را انجام دهند، تلاش برای غذا خوردن به تنهایی یا لباس پوشیدن از نشانه های بارز استقلال طلبی کودک در سن خردسالی است، این روند با افزایش سن کودک سرعت بیشتری می گیرد، تا جایی که در نوجوانی فرد به دنبال یک استقلال شخصی مطلق است. والدین می توانند با راهنمایی کردن کودک و اجازه استقلال یافتن به او احساس عزت نفس را در او ایجاد کرده و اعتماد به نفس او را بالا ببرند، این مسئله باعث می شود که کودک به والدین خود اعتماد کرده و از آنها برای انجام کارهایی که خود قادر به انجام آنها نیست کمک بخواهد.

خلاقیت کودک را افزایش دهید

یکی دیگر از روش هایی که می توان به کمک آن اعتماد کودک را جلب کرد پرورش حس خلاقیت کودک است، والدینی که به کودک خود اجازه نمی دهند که خلاقیت های ذهنی خود را پیاده سازی کنند مطمئنا شانس جلب اعتماد او را از دست می دهند. وقتی خانواده در مقابل کارهای ابتکاری کودک حالت تهاجمی دارند مطمئنا کودک به مرور همه چیز را از آنها پنهان خواهد کرد، چرا که از عکس العمل تهاجمی آنها می ترسد. کودکی که این گونه رشد می کند فردی ترسو، خجالتی و  منتظر تایید دیگران خواهد بود. بنابراین سعی کنید در مقابل تجاربی که کودک به خاطر خلاقیت ذهنی و ابتکار عملش بدست می آورد صبور باشید و سعی کنید که عکس العمل های معقولانه ای داشته باشید.

اجازه دهید که هویت خود را بشناسد

وقتی شما از همان ابتدا کودک خود را به عنوان یک فرد به رسمیت می شناسید، به او اجازه می دهید که هویت مستقلی داشته باشد، اوج هویت خواهی افراد در سنین بلوغ و دوره نوجوانی رخ می دهد، بنابراین باید تلاش کنید که همیشه به فردیت فرزند خود احترام بگذارید تا او در کنار شما احساس امنیت داشته باشد و بداند که شما او را به عنوان یک هویت مستقل قبول دارید، این مسئله باعث می شود که او به شما اعتماد کند. کودکانی که در این مرحله از والدین خود فاصله می گیرند زمینه مناسبی برای تبدیل شدن به یک فرد بزهکار را دارند، آنها سعی می کنند برای اثبات خود دست به کارهای سختی بزنند و برای تایید شدن حاضرند هر کاری را انجام دهند.

برخورد چکشی نداشته باشید

این که شما به عنوان والدین در مقابل خطا و اشتباهات فرزند خود به صورت چکشی عمل می کنید و او را تحقیر کرده، تنبیه می کنید یا مدام در حال سرزنش کردن او هستید، مطمئنا او نمی تواند به شما اعتماد کند، باید سعی کنید که بسیاری از خطاهای کودک را ببخشید و یا حتی گاهی نادیده بگیرید و به روی او نیاورید، او از این که مدام توسط شما دستگیر شده و شرمسار باشد فراری است، این کار باعث می شود که فرزند شما به یک دروغگوی حرفه ای تبدیل شود و یا برای پنهان کاری از هیچ دو رنگی و ریاکاری غفلت نکند، تلاش کنید تا جایی که می توانید همراه کودک خود باشید نه مقابل او، این مسئله باعث می شود تا او به شما اعتماد کند.

کلام آخر

مطمئنا دوران بلوغ و نوجوانی از جمله دوران بسیار سخت و البته سرنوشت ساز در زندگی هر شخص محسوب می شود، پدر و مادری که بتوانند در این دوران حساس در کنار فرزند خود باشند و از دوران کودکی بستر مناسب تربیتی او را فراهم کرده باشند، مطمئنا از این مسیر با سربلندی عبور می کنند و در آینده فرزندان موفق تری را راهی اجتماع می کنند. بنابراین باید سعی کنید با جلب اعتماد کودک خود از همان دوران کودکی مسیر شکوفایی او را در دوره نوجوانی هموار کنید.

تماس با کارشناس آموزش

88904002 – 021

پیام از طریق واتساپ یا تلگرام

09198921049

رادیو مدرسانه

تماس با کارشناس آموزش

88904002 – 021

پیام از طریق واتساپ یا تلگرام

09198921049

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه ما هستیم

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که معتقدند دانش آموز به جای حفظ کردن مطالب درسی باید آن را بفهمد و یاد بگیرد بهتر است بدانید که ما مدرسانه را بر روی همین اصل بنا کرده ایم و حتی افرادی را در این مجموعه استخدام می کنیم که به آموزش مفهومی باور دارند.

خدمات مشتریان

دریاره مدرسانه

با مدرسانه درتماس باشید

تمامی حقوق برای وبسایت مدرسانه سایت تخصصی و آموزش مفهومی ریاضی محفوظ است.