هماهنگی کلاس خصوصی

88904002 - 021

۱۳ اشتباه متداول دانش آموزان در درس خواندن

اگر فکر می کنید که درس خواندن و مطالعه به معنای مرور کردن مطالب یک کتاب و تمرین آن در یک اتاق خلوت برای مدت طولانی است سخت در اشتباه هستید. در واقع این اشتباهی است که بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان آن را مرتکب می شوند. تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان عادت های اشتباهی برای درس خواندن دارند که با کنار گذاشتن آنها می توان نتیجه بهتری گرفت و کیفیت مطالعه را به شکل چشمگیری افزایش داد. اگر شما هم جزو آن دسته دانش آموزانی هستید که ساعت ها درس می خوانند اما به نتیجه دلخواه نمی رسند تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

درس خواندن بدون برنامه ریزی

یکی از مهمترین مشکلات اکثر دانش آموزان و دانشجویان درس خواندن بدون برنامه ریزی موثر است. قبل از این که مطالعه را آغاز کنید باید برنامه داشته باشید، بدانید که با چه هدفی مطالعه می کنید و بعد از پایان مطالعه چه انتظاری از خودتان دارید. در واقع برای هر جلسه درس خواندن باید هدف داشته باشید. مثلا اگر در حال تمرین کردن ریاضی هستید باید تعیین کنید که بعد از پایان این ساعات مطالعه قرار است توانایی پاسخگویی به چه سوالاتی را داشته باشید.

انجام تکالیف در دقیقه ۹۰

یکی از اشتباه ترین عادات تحصیلی که بسیاری از دانش آموزان به آن دچار هستند انجام دادن تکالیف در لحظه آخر است. همیشه ابتدا تکالیفی که باید انجام دهید را روی یک برگه بنویسید و در مورد این که برای هریک چقدر زمان باید بگذارید برنامه ریزی کنید. بهتر است تکالیف هر درس را در همان روزی که آن را یاد می گیرید انجام دهید و یا به مرور در طول هفته این کار را انجام دهید به ویژه اگر تکالیف شما زیاد است. به این ترتیب فشار و استرس کمتری خواهید داشت ضمن این که مطالب درسی را فراموش نکرده و آنها را بهتر خواهید آموخت.

ساعت ها مطالعه بی نتیجه

باید بفهمید در کدام ساعات شبانه روز بیشترین بهره وری را دارید و بیشترین زمان مطالعه را برای آن ساعت ها تنظیم کنید. به طور مثال برخی از دانش آموزان صبح ها هوشیارتر هستند و آمادگی بیشتری برای درس خواندن دارند. برخی دیگر شب ها عملکرد بهتری دارند و به نظر می رسد قدرت یادگیری آنها در شب بیشتر است.

مطالعه در شرایط نامناسب

اگر قرار است از درس خواندن چیزی بفهمید، بهتر است همه عوامل حواس پرتی را از خود دور کنید. مطمئنا محیط بیشترین تأثیر را روی توانایی مطالعه شما خواهد گذاشت. مثلا درس خواندن جلوی تلویزیون یا درس خواندن حین چرخیدن در فضای مجازی مطمئنا بهینه نخواهد بود. پس اگر قرار است درس بخوانید هرچیزی که ممکن است باعث حواس پرتی شما در زمان مطالعه شود باید از محیط دور کنید. بهتر است در محیطی آرام و به دور از عوامل حواس پرتی مطالعه کرده و یا تکالیفتان را انجام دهید.

درس خواندن شب امتحانی

بدترین عادت یک دانش آموز در دوران تحصیل درس خواندن شب امتحانی است. چنین دانش آموزانی علاوه بر استرس با مشکلی به نام کمبود زمان مواجه می شوند. اکثر دانش آموزان در طول سال اولویت را به انجام تکالیف، سرگرمی ها و … می دهند و به همین دلیل در شب امتحان تنها چند ساعت برای مطالعه زمان دارند. اکثر آنها ترجیح می دهند که شب امتحان را به مطالعه بگذرانند و بیدار باشند و این شب بیداری اثر نامطلوبی روی عملکرد آنها در زمان امتحان خواهد داشت.

بهترین کار داشتن یک برنامه ریزی مناسب و دائمی است تا زمان کافی برای مطالعه و مرور هر درس را داشته باشید. بهتر است شب امتحان زودتر از سایر شب ها بخوابید تا مغز شما در روز امتحان عملکرد بهتری داشته باشد.

عدم مشارکت در کلاس درس

اکثر دانش آموزان در کلاس درس حضور فعالی ندارند. بسیاری از آنان حتی اگر مبحثی را به خوبی یاد نگرفته باشند از معلم سوال نمی کنند و یادگیری آن را به زمان دیگری موکول می کنند. توصیه ما این است که هر شب مطالب آموخته شده را مرور کنید و چیزهایی که در درک آنها مشکل دارید یادداشت کرده و آن را از معلم خود بپرسید.

حفظ کردن به جای فهمیدن

این عادت نه تنها اشتباه بلکه خطرناک است. در واقع بسیاری از دانش آموزان تلاش می کنند به جای فهمیدن مباحث درسی آنها را حفظ کنند. این روش مطالعه به ویژه در مورد دروس مفهومی چون ریاضیات بیشترین تأثیر منفی را بر یادگیری دانش آموز خواهد داشت. وقتی مطالب به صورت عمیق درک نشوند با توجه به مرتبط بودن مطالب درسی هر سال، در سال های بالاتر دانش آموز با مشکل مواجه می شود.

برنامه ریزی هدفمند

حتما برای خود یک برنامه ریزی هدفمند سالانه داشته باشید که به بخش های کوچکتر ماهانه و هفتگی تقسیم می شود. شما باید مطابق با برنامه خود پیش بروید. برای تدوین یک برنامه درسی قابل اجرا و متناسب با شرایط خودتان باید از یک مشاور و برنامه ریز تحصیلی کمک بگیرید. شما باید به کار کردن از روی برنامه ریزی درسی تان عادت کنید و مطابق آن پیش بروید.

مدیریت نکردن زمان

مدیریت زمان یک مهارت ضروری برای همه افراد است که در طول دوران تحصیل باید آن را بیاموزند. شما باید برای اجرای برنامه ای که در اختیار دارید به خوبی زمان را مدیریت کنید. برنامه شما باید به گونه ای باشد که علاوه بر درس خواندن برای سایر فعالیت ها از جمله ورزش، تفریح، سرگرمی، روابط خانوادگی و … نیز زمانی در نظر گرفته باشد. شما نیز باید مدیریت کنید که همه این کارها و فعالیت ها در زمان مناسب انجام گیرند و هیچ یک قربانی دیگری نشود. مدیریت زمان مناسب به شما کمک می کند تا استرس کمتری داشته باشید و کاهش استرس نیز با افزایش بهره وری در طول سال تحصیلی همراه است.

جزوه های بی سر و سامان

یکی دیگر از اشتباهات دانش آموزان نداشتن یک جزوه تمیز و مرتب است. اگر اهل یادداشت برداری و جزوه نویسی هستید باید تلاش کنید تا یادداشت های مربوط به هر درس در یک جزوه و به صورت کامل و تمیز نوشته شود. تلاش کنید که درست یادداشت برداری کنید. این یادداشت برداری ها و جزوه نویسی ها در شب امتحان بهترین کمک برای فهم بیشتر مطالب درسی و مرور آنها است.

تکرار اشتباهات گذشته

قرار نیست در طول تحصیل هرگز شکست نخورید یا اشتباه نکنید. گرفتن نمره بد در یک درس، اشتباهات و بی توجهی ها در یادگیری و امتحانات همگی طبیعی است اما باید تلاش کنید که از این رخدادها درس بگیرید. اگر اشتباهی مرتکب شده اید آن را بررسی کنید، نقاط ضعف خود را بیابید و سعی کنید که آن را برطرف نمایید.

بی توجهی به خواب و خوراک

برای این که بدن انرژی مورد نیاز خود را تأمین کند به مواد غذایی با ارزش و خواب کافی نیاز دارد. یک دانش آموز برای یادگیری بهتر مطالب درسی باید بدن سالمی داشته باشد. بنابراین تلاش کنید یک برنامه غذایی سالم و همچنین الگوی خواب منظمی داشته باشید. اگر غذای مناسبی استفاده نکنید یا خواب کافی نداشته باشید، بدن شما خسته و بی انرژی خواهد بود و به این ترتیب توانایی تمرکز کردن و مطالعه بهینه را نخواهید داشت.

روش های خطرناک افزایش تمرکز

این مسئله به ویژه در میان دانش آموزان سال آخر و دانشجویان بیشتر دیده می شود. استفاده از نوشیدنی های انرژی زا، قرص های افزایش تمرکز و محرک های عصبی و نوشیدن افراطی قهوه در میان این دانش آموزان رواج دارد. باید بگوییم که این روش ها نه تنها کارایی لازم را ندارند بلکه به بدن و سلامت دانش آموز آسیب می رسانند و باعث طپش قلب، افزایش اضطراب، بی خوابی و سردرد و در نتیجه ناخوشی عمومی دانش آموز می شوند. استفاده از قرص ها بدون تجویز پزشک حتی ممکن است به ایست قلبی منجر شود.

توصیه مدرسانه

ما معتقدیم که هر دانش آموز با هر شرایط درسی امکان رسیدن به موفقیت تحصیلی را دارد. اگر شما به عنوان یک دانش آموز نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید، اشتباهات و عادت های غلط خود را اصلاح کنید و به روش های مطالعه تأثیرگذار آشنایی داشته باشید، با یک برنامه ریزی دقیق و حرفه ای می توان برای رسیدن به موفقیت گام های موثری برداشت. بهتر است به دنبال تغییر عادت ها و اصلاح شیوه های اشتباه درس خواندن و سبک زندگی باشید تا از نتایج شگفت انگیز آن بهره مند شوید.

Views: 667

مشاور مدرسانه

تو رادیو مدرسانه درباره مشاوره فردی و شیوه زندگی حرف می زنیم

تماس با کارشناس آموزش

88904002 – 021

پیام از طریق واتساپ یا تلگرام

09198921049

تدریس خصوصی ریاضی اول تا دوازدهم

خصوصی منزل و آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آنچه ما هستیم

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که معتقدند دانش آموز به جای حفظ کردن مطالب درسی باید آن را بفهمد و یاد بگیرد بهتر است بدانید که ما مدرسانه را بر روی همین اصل بنا کرده ایم و حتی افرادی را در این مجموعه استخدام می کنیم که به آموزش مفهومی باور دارند.

خدمات مشتریان

دریاره مدرسانه

با مدرسانه درتماس باشید

تمامی حقوق برای وبسایت مدرسانه سایت تخصصی و آموزش مفهومی ریاضی محفوظ است.