ثبت نام

88904002 - 021

۸ روش آموزش انضباط شخصی به کودکان + کتاب صوتی

یکی از سخت ترین مراحل تربیت کودک آموزش نظم و انضباط به کودکان است، این مسئله به قدری حائز اهمیت است که آموزش به موقع آن به کودک می تواند نتایج بلندمدتی حتی در بزرگسالی به دنبال داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به به بررسی آموزش انضباط شخصی یا Teach Kids Self-Discipline Skills بپردازیم.

اهمیت آموزش انضباط شخصی به کودکان

تاکتیک های نظم و انضباط آموزشی به کودک نباید با کنترل فرزند اشتباه گرفته شود. بلکه باید به فرزند خود بیاموزید که کارهای خود را با کنترل دقیق و منظم انجام دهند.  کودکانی که انضباط شخصی را یاد می گیرند ، حتی در شرایطی که در خانه نیستید ، از توانایی بیشتری برای رویارویی با چالش های زندگی ، مدیریت استرس و انتخاب های سالم برخوردار خواهند بود.

نظم انضباط شخصی به چه معنا است

به کودکی که صرفا خوش رفتار و با ادب است نمی توان برچسب منظم بودن زد، بچه هایی که نظم و انضباط شخصی را می آموزند می توانند بدون توجه به احساسات لحظه ای انتخاب های خوبی داشته باشند.

کودکانی که دارای انضباط شخصی هستند می توانند با روشی سالم با احساسات ناراحت کننده کنار بیایند. آنها مهارت های کنترل خشم را یاد گرفته اند و قادر به کنترل رفتارهای تکانشی هستند. آنها در مقابل انتقاداتی که بزرگسالان نسبت به آنها دارند با احترام پاسخ می دهند و می توانند مسئولیت رفتار خود را به عهده بگیرند.

آنها همچنین یاد گرفته اند که جوانب مثبت و منفی انتخاب های خود را بررسی کنند، این کودکان کاری را صرفا به دلیل توصیه بزرگسالان انجام نمی دهند آنها به جای اینکه بگویند “من مجبورم این کار را انجام دهم زیرا پدر و مادرم چنین گفته اند” ، آنها اهمیت انتخاب سالم را تشخیص می دهند. آنها می توانند از نظر کارهای خانه، انجام تکالیف منزل، پس انداز پول ، فشار بر همسالان و مراقبت از خود تصمیمات خوبی بگیرند.

کودکانی که فاقد این مهارت هستند، معمولا مسئولیت رفتارهای خود را به عهده نمی گیرند، نق زدن به کودک برای انجام تکالیف خود یا تهدیدهای مکرر برای تلاش و انگیزه دادن به کودک برای انجام کارها ، معمولاً به معنای تلاش والدین برای انجام کار است تا این که کودک نگران انجام امور خود باشند.

آموزش مهارت های انضباط شخصی به کودکان در سنین پایین می تواند به آنها در طول زندگی کمک کند. افرادی که هرگز مهارت های انضباطی را نمی آموزند، برای حفظ عادات سالم حتی در بزرگسالی نیاز به تلاش دارند.  مدیریت کارهای مدرسه، اشتغال، پول و مسئولیت های خانه همه نیاز به انضباط شخصی دارند. بزرگسالانی که فاقد انضباط شخصی هستند ممکن است با مشکلاتی مانند مدیریت زمان و مدیریت هزینه ها  دست و پنجه نرم کنند.

یکی از سخت ترین مراحل تربیت کودک آموزش نظم و انضباط به کودکان است، این مسئله به قدری حائز اهمیت است که آموزش به موقع آن به کودک می تواند نتایج بلندمدتی حتی در بزرگسالی به دنبال داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به به بررسی آموزش انضباط شخصی یا Teach Kids Self-Discipline Skills بپردازیم.

۸ روش مفید برای آموزش نظم پذیری به کودکان

روش های مختلفی وجود دارد که به کمک آنها می توانید نظم و انضباط شخصی را به فرزندان خود آموزش دهید. در این بخش شما را با روش های ساده آموزش نظم پذیری در کودکان آشنا می کنیم.

برای آنها یک برنامه روتین ترتیب بدهید

توجه داشته باشید که چون والدین کودک هستید اجازه ندارید هرچه می خواهید به او دیکته کنید، اساسا تحت فشار قرار دادن کودک کار اشتباهی است، اما می توانید با رفتارهای مناسب الگوی خوبی برای کودک باشید، سعی کنید که روتین روزانه شامل برنامه خواب، بیداری، انجام تکالیف و …. داشته باشید، هریک از افراد خانواده می تواند برنامه مخصوص به خود داشته باشد و یک برنامه جامع نیز برای کل اعضا خانواده در نظر بگیرید. این مسئله احساس مسئولیت پذیری را در کودک افزایش می دهد.

همه چیز را برای کودک شرح دهید

مهمترین نکته در مورد آموزش انضباط شخصی به کودکان آن است که همه چیز را روشن و شفاف برای کودک تشریح کنید. باید برای کودک توضیح دهید که زندگی و انجام امور در یک چارچوب خاص چه مزایایی برای آنها به همراه خواهد داشت، این مسئله باعث می شود که احساس منفی که کودکان نسبت به نظم دارند کاهش پیدا کند. اگر کودک بتواند دلیل و عواقب انتخاب های روزانه خود را درک کند مطمئنا انتخاب های بهتری خواهد داشت. باید برای او توضیح دهید که سختگیری شما در مورد نظم و انضباط مسئله ای است که آینده او را روشن تر خواهد کرد.

بگذارید عواقب کار خود را تجربه کند

اگر می خواهید کودکی داشته باشید که انتخاب های مناسبی دارد بهتر است اجازه دهید که عواقب اموری که انجام می دهد را تجربه کند، این بازخورد همیشه مثبت نیست گاهی نیاز است که کودک عواقب کارهای اشتباه خود را نیز تجربه کند. به طور مثال وقتی کودک شما به خاطر بازیگوشی تکالیف خود را به صورت ناخوانا نوشته است از او بخواهید که باید تکالیف را دوباره پاک نویس کند، دلیل این کار را حتما برای او توضیح دهید.

مشکلات را با آنها حل کنید نه برای آنها

اگر کودک شما در انجام امور روزانه خود مثلا انجام تکالیف یا ایجاد ارتباط با دوستان خود به مشکل بر خورده است به جای این که مشکل را برای او حل کنید اجازه دهید که خود با چالشی که در آن قرار دارد دست و پنجه نرم کند، اما در این راه همواره حامی او و در کنارش باشید.

می توانید راهکارهای موثر را برایش شرح دهید یا امکاناتی که برای حل مشکل در اختیار دارد را برایش شرح دهید و اجازه دهید که تصمیم نهایی را خودش بگیرد. به او اطمینان دهید که همیشه و همه جا در کنار و حامی او خواهید بود.

8 روش آموزش انضباط شخصی به کودکان + کتاب صوتی یکی از سخت ترین مراحل تربیت کودک آموزش نظم و انضباط به کودکان است، این مسئله به قدری حائز اهمیت است که آموزش به موقع آن به کودک می تواند نتایج بلندمدتی حتی در بزرگسالی به دنبال داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به به بررسی آموزش انضباط شخصی یا Teach Kids Self-Discipline Skills بپردازیم.

رفتار خوب به معنای انضباط شخصی نیست

باید بدانید که رفتار خوب یک کودک صرفا به معنای انضباط شخصی او نیست. در ابتدای کار نظم درونی ارتباطی با رفتار کودک نخواهد داشت.

بی حوصلگی والدین در هنگام اتمام کارها ، تمایل به افزایش زمان بازی یا تقاضای خوردن غذای ناخواسته ، همه اشکال انضباط شخصی منفی است. حتی بچه های خوش رفتار (حداقل در جمع) این کارها را می کنند. بهتر است از رفتار خوب قدردانی کنید ، اما اگر حتی کودکان خوش رفتار خواسته ها و درخواست های غیرضروری دارند به آنها یادآوری کنید که این شکل از رفتار و خواسته ها پذیرفته نیست.

بازی هایی را انجام دهید که بر کنترل احساسات تمرکز دارند

انجام بازی های خلاقانه که می تواند تمرین مناسبی برای کنترل حرکات  و احساسات فرزندتان باشد را در برنامه داشته باشید، مثلا می توانید این بازی را انجام دهید، استفاده از رنگ سبز به معنای حرکت کردن و رنگ قرمز به معنای توقف است، وقتی کودک توانست این کار را به درستی انجام دهد از روش های معکوس استفاده کنید یعنی رنگ سبز برای توقف و رنگ قرمز برای حرکت، به این ترتیب کودک می آموزد که در شرایط گوناگون چگونه رفتار و حرکات خود را باید کنترل کند.

الگوی ثابت و خوبی باشید

البته ، یکی از بهترین راه های تشویق به نظم و انضباط شخصی ، الگوبرداری از آن رفتار برای کودک شما است. اگر هنگام رفتن برای قرار ملاقات همیشه دیر می کنید یا حوصله تمیز و مرتب کردن خانه خود را ندارید هنگامی که به کودک خود می گویید وقت شناس و وظیفه شناس باشید سیگنال های متفاوتی ارسال می کنید چرا که او رفتار دیگری را در شما مشاهده می کند. به گفته روانشناسان کودکان باید بسیاری از قوانین را درونی کنند  و برای این منظور آنها به الگوهای رفتاری خوبی نیاز دارند تا بتوانند رفتارهای آنها را الگو قرار دهند.

از ایجاد روشهای سختگیرانه برای برقراری انضباط اجتناب کنید

آموزش نظم و انضباط شخصی و درونی به کودک نباید با توهین و تحقیر و شرمساری همراه باشد. پس زمانی که کودک شما در انجام امور شخصی خود مثل انجام تکالیف یا مطالعه یا مرتب کردن اتاق خود دچار اشتباه می شود و رفتار غیر قابل انتظاری دارد بهتر است که از تنبیه کردن او صرف نظر کنید. او را تنبیه یا تهدید نکنید. بلکه به آنچه آنها می توانستند بهتر انجام دهند ، اشاره کنید و توضیح دهید که چگونه عدم انضباط شخصی پیامدهای منفی ایجاد می کند.

به گفته روانشناسان ایجاد نظم و انضباط شخصی یک آموزش است نه یک مجازات، پس با همدلی، عشق بی قید و شرط و  محبت راحت تر می توان با کودک ارتباط برقرار کرد. توجه کنید که هدف ما تربیت کودکان مطیع نیست بلکه هدف تربیت کودکانی است که در محیطی ایمن رشد پیدا کرده و مسئولیت پذیر و آگاه باشند.

مهمترین نکات آموزش نظم و انضباط شخصی به کودکان

انضباط شخصی جنبه های بسیاری را در بر می گیرد ، بنابراین مهارت های مهم انضباطی که فرزند شما باید از آنها بداند عبارتند از:

* خود کنترلی:  کودکی که می تواند احساسات خود را به خوبی کنتزل کند مطمئنا کمتر دچار آسیب های روحی و روانی ناشی از هیجانات مختلف می شود.

* ادراک خود به عنوان یک شخص مستقل: آگاهی از نقاط قوت و ضعف از جمله مهارت هایی است که کودک باید بیاموزد  بنابراین آنها می دانند که باید روی کدام یک از خصوصیات خود بیشتر کار کنند. روش های تقویت نقاط قوت و برطرف کردن مشکلات خود را می آموزند.

* خود انگیزشی: با این مهارت ، کودک شما متوجه می شود که حتی اگر احساس کند نمی خواهد کاری را انجام دهد نمی تواند اجازه دهد که احساساتش حکم کند که آیا یک کار مهم را به اتمام می رساند یا خیر (مانند آماده سازی برای آزمون یا تمیز کردن اتاق خود) .

* مسئولیت شخصی: فرزند شما یاد می گیرد که بدون یادآوری از جانب شما ، در مورد وسایل ، تعهدات و اعمال خود مسئول باشد.

* خودتنظیمی: کودک باید قادر باشد که خود را کنترل کند، او باید خود را برای انجام کارهای مختلف در زمان های گوناگون تنظیم کند، به طور مثال در زمان گرسنگی می تواند هر مقدار که می خواهد غذا بخورد، اما خوردن تنقلات بیش از اندازه برای سلامتی او مضر است.

کلام آخر

والدین به عنوان اولین آموزگاران در زندگی کودکان نقش مهمی دارند، آموزش مهارت های مهم از جمله نظم و انضباط شخصی و درونی به کودک کمک می کند تا شخصی مسئولیت پذیر، آگاه، دلسوز و خوددار باشد.

تماس با کارشناس آموزش

88904002 – 021

پیام از طریق واتساپ یا تلگرام

09198921049

رادیو مدرسانه

تماس با کارشناس آموزش

88904002 – 021

پیام از طریق واتساپ یا تلگرام

09198921049

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه ما هستیم

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که معتقدند دانش آموز به جای حفظ کردن مطالب درسی باید آن را بفهمد و یاد بگیرد بهتر است بدانید که ما مدرسانه را بر روی همین اصل بنا کرده ایم و حتی افرادی را در این مجموعه استخدام می کنیم که به آموزش مفهومی باور دارند.

خدمات مشتریان

دریاره مدرسانه

با مدرسانه درتماس باشید

تمامی حقوق برای وبسایت مدرسانه سایت تخصصی و آموزش مفهومی ریاضی محفوظ است.