ثبت نام

88904002 - 021

۱۰ روش ایجاد اعتماد به نفس در کودکان

اعتماد به نفس یک ویژگی مثبت است که از کودکی در افراد ایجاد می شود. این احساس مثبت هدیه ای است که والدین به فرزندان اهدا می کنند و او در تمام طول زندگی از آن استفاده خواهد کرد. ما در این مقاله قصد داریم به روش هایی اشاره کنیم که نقش مهمی در ایجاد اعتماد به نفس در کودکان دارد.

اهمیت اعتماد به نفس در کودکان

آنچه در ذهن کودک نسبت به خودش می گذرد، چیزی است که شخصیت او را در آینده می سازد. کودکی که خود و قابلیت هایش را دوست دارد و خود را آنگونه که هست باور می کند مطمئنا رفتارهای بهتری دارد. کودکانی که اعتماد به نفس دارند احساس خوشبختی بیشتری می کنند، مطمئن تر به یادگیری می پردازند، وارد رابطه های نادرست نمی شوند، در برابر سوء استفاده ها می ایستد و همچنین در بحران های خانوادگی تعادل خود را به خوبی حفظ می کند. کودکان دارای اعتماد به نفس می توانند به راحتی هیجات و عواطف خود را کنترل کنند و با دیگران ارتباط موثری داشته باشند.

اعتماد به نفس یک ویژگی مثبت است که از کودکی در افراد ایجاد می شود. این احساس مثبت هدیه ای است که والدین به فرزندان اهدا می کنند و او در تمام طول زندگی از آن استفاده خواهد کرد. ما در این مقاله قصد داریم به روش هایی اشاره کنیم که نقش مهمی در ایجاد اعتماد به نفس در کودکان دارد.

راه های ایجاد اعتماد به نفس در کودکان

در این بخش روش هایی برای ایجاد و پرورش اعتماد به نفس در کودکان برای شما تهیه شده است که می تواند مسیر صحیحی برای این کار در اختیار شما بگذارد.

به کودک خود قدرت انتخاب بدهید

کلیدی ترین روش برای ایجاد اعتماد به نفس در کودکان این است که به آنها حق انتخاب بدهید. این مسئله باعث می شود که کودکان احساس قدرت کنند. بهترین زمان برای شروع آموزش تصمیم گیری به کودکان در سن ابتدایی است، به طور مثال می توانید این انتخاب را از مسائل کوچک آغاز کرده و به مرور زمان به مسائل پیچیده تر تعمیم دهید.

با صبر و حوصله خود را کنار بکشید

حتما شما هم والدینی را می شناسید که تمام کارهای فرزندانشان را خودشان انجام می دهند، این مسئله مطمئنا نه تنها به نفع کودکان نیست بلکه به ضرر آنها نیز خواهد بود. بهتر است برای ایجاد اعتماد به نفس در کودک صبور باشید، کنار بنشینید و اجازه دهید خودش کارهایش را انجام دهد. هرچه کودکان با چالش های بیشتری مواجه شوند شخصیت آنها قوی تر خواهد شد و اعتماد به نفس بیشتری خواهند داشت.

هیچ کس فوق العاده نیست

کودکان در سن مدرسه سعی می کنند که برتری خود نسبت به دیگران را اثبات کنند، همین مسئله باعث می شود که از مقایسه خود با دیگران بیزار باشد. والدین باید برای فرزندان شرح دهند که هر کس نقاط ضعفی دارد و هیچ کس کامل نیست.

تشویق و تحسین بی مورد ممنوع

سعی کنید هرگز کودک خود را بی دلیل تحسین نکنید، ایجاد اعتماد به نفس کاذب در کودک باعث می شود که در صورت یک کار اشتباه و خطا خود را ببازد، استفاده از واژه هایی مثل ” تو باهوش ترین کودک دنیای”، ” تو هنرمندترین بچه ای هستی که دیدم”، باعث می شود که او خود را بسیار برتر از دیگران ببیند.

از او کمک بخواهید

سعی کنید با تشویق او به مشارکت در  امور منزل یا کارهایتان توانایی های خود را نشان دهد. کارهای متناسب با سن او را به او بسپارید، مثلا از او بخواهید که اتاقش را تمیز کند. بچه ها با انجام این کارها احساس شایستگی می کنند، تداوم این احساس باعث می شود که در کودک اعتماد به نفس ایجاد شود.

او را با دیگران مقایسه نکنید

قیاس کردن کودکان با هم سن و سالان یک اشتباه رایج میان والدین است. این مسئله باعث می شود که اعتماد به نفس کودکان تخریب شود، به این ترتیب او احساس سرخوردگی می کند، به جای قیاس کردن او با دیگران سعی کنید توانایی ها و استعدادهای او را بشناسید و به آن بها دهید.

با فرزندتان وقت بگذرانید

وقت گذرانی والدین با کودکان به آنها حس ارزشمندی می دهد، ایجاد رابطه قوی با کودک تضمین کننده اعتماد به نفس او در آینده است. سعی کنید همیشه وقتی را به کودکان خود اختصاص دهید و آن زمان را فقط با او سپری کنید، بدون این که به کارهای دیگر بپردازید.

10 روش ایجاد اعتماد به نفس در کودکان اعتماد به نفس یک ویژگی مثبت است که از کودکی در افراد ایجاد می شود. این احساس مثبت هدیه ای است که والدین به فرزندان اهدا می کنند و او در تمام طول زندگی از آن استفاده خواهد کرد. ما در این مقاله قصد داریم به روش هایی اشاره کنیم که نقش مهمی در ایجاد اعتماد به نفس در کودکان دارد.

استعداد او را تقویت کنید

یکی از راه های ایجاد اعتماد به نفس در کودکان این است که استعدادهای آنها پرورش داده شود، به این ترتیب کودک احساس مفید بودن می کند، حس قدرت دارد و از این که به موفقیت می رسد احساس رضایت دارد. با تقویت استعداد شناخته شده در کودک باعث می شوید که استعدادهای دیگر او نیز شکوفا شوند.

موفقیت های او را برجسته کنید

کارنامه های درخشان، کاپ های ورزشی، لوح های تقدیر و …. که نتیجه عملکرد قوی و موفقیت او هستند را در معرض دید قرار دهید. هر کاری که او در آن موفق شده است را ثبت کنید مثلا اولین بار که به تنهایی گلی را در گلدان کاشته است، فارغ التحصیلی از کلاس اول دبستان، اولین جایزه ای که از معلمش گرفته است و هرچیزی که نشان موفقیت او است را ارزش بنهید.

به او برچسب نزنید

برچسب زدن به کودکان یکی از اشتباه ترین کارهای والدین است،  این مسئله باعث می شود که کودک اعتماد به نفس خود را از دست داده و آن برچسب را لایق خود بداند، به کار بردن الفاظی چون “تنبل”، “شلخته”، “بی عرضه” و امثال آن باعث می شود که کودک خود را سرزنش کرده و اعتماد به نفس خود را از دست بدهد. این برچسب ها نه تنها کمکی نمی کند بلکه نقشی مخرب در شخصیت کودک خواهد داشت.

کلام آخر

والدین نقش موثری در تربیت و پرورش کودک دارند، رفتار شما به عنوان والدین شخصیت کودک را در آینده می سازد، بنابراین باید سعی کنید که بسیار محتاطانه با کودک رفتار کنید و او را در راه رسیدن به موفقیت ها یاری کنید. احساسی که رفتار صحیح پدر و مادر به کودک در او ایجاد می کند باعث می شود که او در آینده به فردی موفق تبدیل شود، سعی کنید راه های ایجاد ارتباط موثر و مثبت با کودکتان را به خوبی بیاموزید. از نقش قوی و تاثیرگذار خود در زندگی کودک غافل نشوید و سعی کنید این نقش را به بهترین شکل و بسیار پررنگ ایفا کنید. همچنین شما والدین محترم با مراجعه تاپیک ها می توانید مطالب بیشتری نیز بیاموزید.

تماس با کارشناس آموزش

88904002 – 021

پیام از طریق واتساپ یا تلگرام

09198921049

رادیو مدرسانه

تماس با کارشناس آموزش

88904002 – 021

پیام از طریق واتساپ یا تلگرام

09198921049

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه ما هستیم

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که معتقدند دانش آموز به جای حفظ کردن مطالب درسی باید آن را بفهمد و یاد بگیرد بهتر است بدانید که ما مدرسانه را بر روی همین اصل بنا کرده ایم و حتی افرادی را در این مجموعه استخدام می کنیم که به آموزش مفهومی باور دارند.

خدمات مشتریان

دریاره مدرسانه

با مدرسانه درتماس باشید

تمامی حقوق برای وبسایت مدرسانه سایت تخصصی و آموزش مفهومی ریاضی محفوظ است.