هماهنگی کلاس خصوصی

88904002 - 021

۲۷ فعالیت سرگرم کننده ریاضی برای بچه های ۳ تا ۶ سال

اغلب والدین، برای آموزش و معرفی ریاضی به کودکان خود مشکل دارند و به همین دلیل فکر می کنند که فرزند آنها از هوش لازم برای یادگیری ریاضی برخوردار نیست. این مساله، در برخی کودکان ممکن است صحت نداشته باشد و والدین می توانند با فعالیت ها و برخی سرگرمی ها کاری کنند که کودکان ریاضیات را با هیجان و شور بیشتری آموزش ببینند. برای آنکه بتوانید به کودک خود ریاضی یاد بدهید حتما لازم نیست که یک نابغه ریاضی باشید،؛ کافی است اندکی خلاق بوده و حوصله سروکله زدن با کودکتان را داشته باشید. ما در ادامه این مقاله، چند فعالیت سرگرم کننده لیست کرده ایم. این فعالیت ها می توانند باعث شوند که کودکان از آموزش ریاضی، لذت بیشتری ببرند.

۲۷ فعالیت جالب برای آموزش ریاضی

سعی کنید برای آموزش ریاضی به بچه ها به سراغ روش های مدرن بروید. این روش های مدرن، خلاقانه هستند و از خسته شدن کودک جلوگیری می کنند. برخی از فعالیت های سرگرم کننده برای کودکان به این شرح است :

۱- شمردن آب نبات

آب نبات و یا هر چیز قابل شمارشی که کودکتان دوست دارد، آماده کنید و بعد، از کودکتان بخواهید تا به کمک شما بیاید، آنها را بشمارد و در یک ظرف جدا بریزد.

۲- ساختن عدد با خمیر بازی

دیگر کار خلاقانه ای که می توان برای آموزش ریاضی به بچه ها انجام داد، ساختن عدد با کمک خمیربازی است. کودکان انجام کارهای هنری را دوست دارند و شما می توانید از این فرصت نهایت استفاده را برده و در حین بازی کردن با خمیر، به او ریاضی نیز آموزش دهید. خمیرهای رنگارنگ را آماده کرده و با آنها عدد های مختلف را درست کنید. بگذارید کودکان اعداد را لمس کرده و احساس کنند.

۳- آموزش الگوهای ریاضی با کمک پاستیل

دو بسته پاستیل که همه آنها یک شکل هستند اما رنگ های متفاوتی دارند، بخرید و سپس، آنها را به شکلی در کنار هم قرار دهید که از یک الگوی خاص پیروی کنند. بعد از آنکه الگو را ترسیم کردید از کودک خود بخواهید تا ترتیبی که پاستیل ها در کنار هم قرار گرفته اند کشف کند.

۴-مرتب کردن رنگ ها

برای این تمرین، می توانید پاستیل و یا هر چیزی که کودکتان به آن علاقه دارد و در ضمن رنگی نیز هست، تهیه کنید. سپس، ظرف هایی را آماده کنید و از کودک بخواهید تا همه پاستیل ها و اشیائی را که یک رنگ دارند در یک ظرف قرار دهد. این تمرین به کودک شما امکان می دهد تا به تمایزی که بین رنگ ها وجود دارد، پی ببرد.

۵- آموزش دسته بندی

دسته بندی کردن یکی دیگر از کارهایی است که کودکان باید انجام آن را بلد باشند. به این منظور، یک عدد کاغذ را برداشته و یک نمودار در آن رسم کنید و چندین دسته بندی در آن مشخص کنید. بعد از تمام شدن نمودار، از کودک خود بخواهید تا اسباب بازی و یا میوه هایی که به او داده اید، در جای خود و در این نمودار قرار دهد.

۶- شمارش اعداد

حبوباتی مانند لوبیا، عدس و غیره را آماده کنید، اعداد یک تا ده را روی کاغذ بنویسید و از او بخواهید لوبیاها را شمرده و در مقابل عددی که می بیند قرار دهد. اعداد و تعداد حبوبات باید با هم مطابقت داشته باشند.

۷- مقایسه کردن اندازه ها

اسباب بازی و یا میوه هایی که از نظر اندازه با هم تفاوت دارند، آماده کرده و از کودک بخواهید تا آنها را از بزرگ ترین تا کوچک ترین و یا برعکس، مرتب کند. این فعالیت و سرگرمی به کودک شما کمک می کند تا بتواند اندازه اشیاء مختلف را با هم مقایسه کند.

۸- مقایسه کردن طول

یک عدد متر خیاطی بیاورید و آن را به کودک خود بدهید. کودک شما با کمک متر می تواند طول اشیاء مختلف را اندازه گیری کرده و آنها را با هم مقایسه کند. بهتر است اجازه دهید که همه مراحل کار اندازه گیری و بررسی کردن طول اجسام را کودکتان به تنهایی انجام دهد.

  • چند فعالیت سرگرم کننده برای کودکان ۴ ساله

۹- خط های ترکیبی

برای آنکه کودک ۴ ساله شما بتواند شکل های هندسی را به خوبی درک کند ابتدا می بایست مفهوم خط های منحنی و مستقیم را بفهمد. برای این کار، می توانید نخ، کاغذ و مقداری رنگ آماده کنید. روی کاغذ، چندین شکل را رسم کنید و از کودکتان بخواهید نخ ها را در داخل رنگ ها فرو ببرد، آنها را روی کاغذ قرار دهد و به کمک آن شکل هایی را ایجاد کند. به او کمک کنید تا بتواند نخ ها را خم کند و به این وسیله، شکل های متفاوت هندسی را ایجاد کند.

۱۰- بازی بولینگ

از بطری های آب معدنی، نوشابه و یا دلسترهایی که در خانه دارید کمک گرفته و یک بازی بولینگ خانگی ترتیب دهید. برای این کار می توانید در یک سمت از اتاق، بطری ها را قرار دهید و سپس از کودک خود بخواهید تا به کمک توپی که دارد به بطری ها ضربه زده و آنها را بیندازد. بعد از افتادن بطری به او بگویید تا تعداد بطری های افتاده را بشمارد.

۱۱-درست کردن مخروط با یک کاغذ

با درست کردن یک مخروط با کاغذ به کودک خود کمک می کند تا بتواند مهارت های استدلال فضایی را توسعه دهد و خلاقانه تر به محیط اطرافش نگه کند. به این منظور، یک مقوا، چسب و یک سری نوارهای تزیینی آماده کرده و یک مثلث درست کنید. بعد از آنکه مثلث را درست کردید، آن را تا کنید تا یک مخروط درست شود. بعد از درست شدن مخروط از کودک تان بخواهید تا به کمک نوارهای رنگی و تزینی که دارد آن را تزیین کند.

۱۲-تطابق اشکال با کمک خمیر کوکی

یک بار که می خواهید کوکی درست کنید، بعد از آنکه کارتان تمام شد، اضافه های خمیر را به کودک خود بدهید و اجازه دهید که آنها نیز تصاویر و شکل هایی جدید و خلاقانه درست کنند. برای درست کردن کوکی نیز می توانید از قالب هایی مختلف و متنوع استفاده کنید و وقتی که شیرینی تان آماده شد از کودکتان بخواهید تا آنهایی را که به هم شبیه هستند در کنار هم قرار دهد.

۱۳-بازی پریدن

کودکانی که عاشق پریدن و هیجان هستند از انجام این بازی لذت زیادی خواهند برد. چند کاغذ که روی آنها اعدادی نوشته شده است، روی زمین قرار دهید و سپس، یک معادله خیلی ساده که می تواند جمع، ضرب و یا تفریق های ساده باشد روی یک تخته بنویسید. بعد از کودک بخواهید تا جواب را پیدا کرده و روی کاغذی که جواب درست در آن نوشته شده است، بپرد.

  • فعالیت های مناسب برای کودکان ۵ ساله

۱۴- آموزش اندازه گیری قد

یک مقوای بزرگ بیاورید و آن را درجه بندی کنید و سپس، آن را روی دیوار قرار دهید. بعد از کودک تان بخواهید تا قد خود و هر آنچه که دوست دارد بیاورد و اندازه گیری کند. برای آنکه این بازی، سرگرم کننده تر و جذاب تر باشد می توانید از کودکتان بخواهید تا آن را با نوارهای تزیینی مختلف، تزیین کرده و رنگ آمیزی کند.

۱۵-  اندازه گیری کردن حجم

یکی از بازی هایی که کودکان علاقه زیادی به انجام آن دارند، آب بازی کردن است. می توانید یک شیشه بزرگ و چند فنجان آماده کرده و از کودک بخواهید تا با کمک این فنجان، ظرف بزرگی که به او داده اید پر کند و حواسش باشد که چند لیوان آب داخل ظرف می ریزد تا به صورت کامل پر شود. بعد از آنکه کارتان تمام شد می توانید از این آب برای آبیاری گلدان هایی که در خانه دارید استفاده کنید.

۱۶- سالاد درست کردن

هر زمانی که می خواهید سالاد درست کنید از کودکتان نیز دعوت کنید تا در این کار با شما همکاری کند. در ضمن همکاری، می توانید به او بگویید تا همه مواد غذایی که برای درست کردن سالاد به کار برده شده است بشمرد و به شما بگوید.

۱۷-پیش بینی کردن

یک جعبه آماده کرده و داخل آن چندین پاستیل و آب نبات بریزید و به کودک بگویید که حدس بزند چندین آب نبات و پاستیل در این جعبه جا می شود. کودکان وقتی می بینند که درست حدس زده اند هیجان زده شده و باز هم از شما می خواهند تا این بازی را انجام دهید.

  • فعالیت های جالب ریاضی برای کودکان ۶ ساله

۱۸- بازی مونوپولی

یکی از بازی هایی که برای کودکان ۶ ساله نیز می تواند جالب و مفید باشد، بازی مونوپولی است. در این بازی، بچه ها شمارش را یاد می گیرند و در عین حال سرگرم نیز می شوند.

۱۹- کشیدن یک ساعت غول پیکر

برای آنکه کودک شما خواندن ساعت را یاد بگیرد، مجبورید به فضایی در خارج از خانه بروید و یک ساعت بزرگ روی زمین بکشید که شامل عقربه ساعت و دقیقه شمار نیز باشد. یک زمان مشخص را به کودک خود بگویید و از او بخواهید تا به وسط ساعت رفته و با دست هایش ساعتی که شما اعلام کرده اید، نشان دهد. این فعالیت، هم باعث سرگرمی شان خواهد شد و هم به آنها نحوه خواندن ساعت را آموزش خواهد داد.

۲۰-پریدن

وقتی که به پارک و خارج از خانه می روید، با کودک خود بازی های هیجان انگیزی مثل بپر بپر انجام دهید و سپس، با کمک یک متر و یا یک نخ، اندازه جهش های فرزندتان را اندازه گیری کنید. برای آنکه این بازی لذت بیشتری به آنها بدهد بهتر است که کار اندازه گیری را خودشان انجام دهند.

۲۱-تهیه یک دارت

یک دارت برای کودک خود بخرید و از او بخواهید تا هدف گیری کرده و به دارت ضربه بزند. بعد از هر بار ضربه ای که کودک می زند، امتیازی که کسب می کند در داخل یک نمودار ثبت کنید و از او بخواهید تا اعداد به دست آمده را با هم جمع کند.

۲۲- تهیه فلش کارت

یک مقوا برداشته و به کمک آن چند کارت کوچک تهیه کنید. روی هر یک از کارت ها، یک معادله ساده ریاضی بنوسید و از کودک بخواهید تا با هر سرعتی که می تواند معادله ها را حل کند. به این طریق می توانید فرزند خود را به چالش بکشید تا متوجه شوید که آنها چقدر سریع می توانند به سوالات پاسخ دهند.

۲۳-اندازه گیری شکل ها

برای این کار، لازم است که به خارج از خانه بروید و مقداری گچ و یک متر نیز به همراه داشته باشید. با کمک گچ، شکل ها روی زمین بکشید و متر را به کودک خود بدهید تا اَشکالی که کشیده اید اندازه گیری کند.

۲۴- بازی کردن با تاس

یک عدد تاس را برداشته و با کمک آن شمارش و جمع و تفریق کردن را به بچه ها آموزش دهید. می توانید این بازی را با یک بازی دیگر ترکیب کرده و هیجان کودکان را دو چندان کنید.

۲۵-  بادکنک بازی

چند عدد بادکنک آماده کرده، آن ها را باد کرده و پر از آب کنید. بهتر است اگر می خواهید این فعالیت را انجام دهید به خارج از خانه بروید. سپس، روی بادکنک ها عددهایی را درج کنید و یک دایره بزرگ روی زمین بکشید و آن را از یک تا ۲۰ شماره گذاری کنید. سپس، از کودک خود بخواهید مطابق با عددی که می بیند بادکنک را پیدا کرده و آن را بترکاند. این بازی، از جمله بازی هایی است که کودکان را خیلی سرگرم می کند و در عین حال به آنها ریاضی نیز آموزش می دهد.

۲۶-پیدا کردن َشکال

اشکال هندسی را روی کاغذ بکشید و تصویری که از یک کتاب برداشته اید و فکر می کنید که شکل های هندسی متفاوتی در آن به چشم می خورد، بیابید و در اختیار کودک قرار دهید و از کودک بخواهید تا شکل های هندسی متفاوت را در این نقاشی شناسایی کند.

۲۷-تمرین با توپ های پلاستیکی بزرگ

یک توپ پلاستیکی بزرگ تهیه کنید و چند عدد را روی آن بنویسید. این بازی، نیاز به دو بازیکن دارد و اگر کودکتان خواهر یا برادری دارد می توانید از او بخواهید تا در این بازی کمکتان کند. سپس، توپ را به دست یکی از باریکن ها بدهید و از او بخواهید تا انگشت خود را روی یکی از عددها قرار دهد و سپس، از بازیکن دیگر بخواهید تا او نیز یک عدد را انتخاب کنید. در مرحله بعد، می توانید از بازیکن های این بازی بخواهید تا عددهای انتخاب شده را جمع و تفریق کنند.

کلام آخر

ریاضیات به کودکان ما آموزش می دهند تا مهارت های حیاتی در زندگی را آموزش ببینند، اندازه گیری کردن و مقایسه کردن را بیاموزند و خیلی چیزهای متفاوت دیگر را درک کنند. در این بین، والدین می توانند نقش بسیار موثری روی آموزش ریاضی داشته باشند. فعالیت هایی که ما در این مقاله بیان کردیم، می توانند فرصت خوبی باشند تا کودک شما هم ریاضی آموزش ببیند و هم سرگرم شود.

Visits: 90

مشاور مدرسانه

تو رادیو مدرسانه درباره توسعه فردی و رشد فکری حرف می زنیم

تماس با کارشناس آموزش

88904002 – 021

پیام از طریق واتساپ یا تلگرام

09198921049

تدریس خصوصی ریاضی اول تا دوازدهم

خصوصی منزل و آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آنچه ما هستیم

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که معتقدند دانش آموز به جای حفظ کردن مطالب درسی باید آن را بفهمد و یاد بگیرد بهتر است بدانید که ما مدرسانه را بر روی همین اصل بنا کرده ایم و حتی افرادی را در این مجموعه استخدام می کنیم که به آموزش مفهومی باور دارند.

خدمات مشتریان

دریاره مدرسانه

با مدرسانه درتماس باشید

تمامی حقوق برای وبسایت مدرسانه سایت تخصصی و آموزش مفهومی ریاضی محفوظ است.