هماهنگی کلاس خصوصی

88904002 - 021

۲۰ حقیقت درباره آلودگی که کودکان باید بدانند

آلودگی در دنیای امروز جزئی از زندگی است. زمانی که مقادیر زیادی از مواد شیمیایی مضر، مواد، دود و گازها از کارخانه ها، ماشین ها و … وارد محیط می شود، آلودگی ایجاد می شود. این گازها و مواد شیمیایی برای زندگی انسان ها، گیاهان و جانوران بسیار مضر هستند. به اشتراک گذاشتن نکات مهم پیرامون آلودگی با کودکان به آنها کمک می کند تا آگاهانه تر زندگی کنند و از خطرات زندگی در محیط آلوده با خبر باشند. با ما همراه باشید تا نکات مهم آلودگی که کودکان باید بدانند را با شما به اشتراک بگذاریم.

منظور از آلودگی چیست؟

در فرهنگ لغات آمده است که منظور از آلودگی، آلوده شدن محیط زیست انسان ها با زباله های ساخته شده توسط انسان است. بر اساس تعریف آژانس محیط زیست اروپا، آلودگی عبارت است از ورود مواد مختلف به محیط زیست، که منجر به عوارض اجتناب ناپذیری می شود که سلامت انسان را به خطر می اندازد، به منابع زنده و اکوسیستم آسیب می رساند و امکانات رفاهی و سایر استفاده های مشروع را دچار اختلال می کند

آشنایی با انواع آلودگی

انواع آلودگی های خطرناک در حال حاضر عبارتند از: آلودگی هوا، آلودگی زمین، آلودگی آب، آلودگی صوتی و آلودگی حرارتی..

  1.  آلودگی هوا

آلودگی هوا زمانی اتفاق می افتد که مقادیر زیادی گازهای سمی در جو منتشر می شود. هوا به دلیل انتشار گازهای صنعتی ، سوزاندن سوخت های فسیلی (نفت ، زغال سنگ ، بنزین و …) از خودروها و انتشار گازهای متان حاصل از زباله های حیوانی و دفن زباله دچار آلودگی می شود. گازهایی که دمای زمین را افزایش می دهند و دلیل اصلی گرمایش زمین هستند ، گازهای گلخانه ای نامیده می شوند.

وسایل نقلیه روزمره مانند اتومبیل ، کامیون و اتوبوس در آلودگی هوا نقش موثری دارند. این خودروها از سوخت های فسیلی مثل بنزین و گازوئیل استفاده می کنند که مونوکسید کربن را در هوا منتشر می کند. تأثیر آلودگی هوا در سلامت انسان به حدی است که می تواند منجر به آسم، تشدید مشکلات تنفسی موجود و ایجاد بیماری های مزمن مانند سرطان ریه، بیماری های ریوی و … شود.

هنگامی که دود و رطوبت هوا با هم ترکیب شوند، ترکیبی ایجاد می کند که می تواند باعث بیماری های تنفسی جدی از جمله آسم شود. می توان با کاهش استفاده از وسایل نقلیه آلاینده و تغییر سبک حمل و نقل شهری به سمت دوچرخه و وسایل نقلیه الکتریکی یا هیبریدی که با سوخت های فسیلی کار نمی کنند، آلودگی هوا را کاهش داد.

  1. آلودگی زمین

آلودگی زمین نتیجه تخلیه و دفن میلیاردها تن زباله در زمین است. این زباله ها از مواد شیمیایی مضر تشکیل شده اند که به زیر زمین نشت پیدا کرده و خاک و لایه های عمیق تر زمین را آلوده می کنند. کاهش تولید زباله، استفاده مجدد و بازیافت زباله ها تنها راه کاهش این نوع آلودگی به شمار می روند. اگر زباله های خود را کاهش دهیم و با بازیافت آنها سعی در استفاده مجدد از آنها داشته باشیم، آسیب کمتری به محیط زیست وارد می شود.

در واقع انسان باید زباله ها را مسئولانه ت دفع کند تا از آلودگی زمین جلوگیری شود. بهتر است زباله هابه مراکز بازیافت حمل شوند – جایی که زباله ها برای تولید محصولات جدید بازیافت می شوند – این موثرترین راه برای کاهش ضایعات و زباله های انسانی است.

  1.  آلودگی آب

منظور از آلودگی آب، وجود آلودگی در منابع آبی شامل رودخانه ها، دریاچه ها، دریاها، اقیانوس ها و آب های زیرزمینی است. یکی از عوامل اصلی آلودگی آب، تخلیه پساب های صنعتی، آفت کش ها، کودها، ضایعات مواد غذایی، فاضلاب، مواد شوینده و زباله در آب است.

آب ناشی از استحمام، فاضلاب و پسماندهای انسانی، ریختن زباله ها و آلوده کردن سواحل نیز از جمله دیگر دلایل آلودگی آب محسوب می شوند. از طرف دیگر تجارت دریایی و افزایش فعالیت کشتیرانی نیز باعث رها شدن سموم در آب های آزاد می شود که در نهایت ضمن آلوده کردن بزرگترین منبع آب بشر روی زمین ( اقیانوس) منجر به مرگ حیوانات آبزی مانند دلفین ها، ماهی ها و نهنگ ها نیز می گردد.

نوشیدن آب آلوده می تواند باعث بیماری هایی مانند حصبه، وبا و اسهال خونی شود. آب برای بقای انسان ضروری است، اما متأسفانه باید بگوییم منابع آب سالم و آشامیدنی انسان ها رو به اتمام است.

ما می توانیم با صرفه جویی در مصرف آب، کاهش تولید فاضلاب های سمی یا روغنی و رها نکردن پلاستیک ها در منابع آبی از آلودگی آن جلوگیری کنیم.

همچنین می‌توان با تصفیه پسماندهای آلاینده صنایع و تأسیسات تولیدی قبل از رهاسازی در محیط، آلودگی آب را متوقف کرد.

آسیا شامل برخی از آلوده ترین رودخانه ها از جمله رودخانه سیتاروم در اندونزی و گنگ در هند است که عمدتاً به دلیل میکروارگانیسم های زباله های انسانی آلوده شده اند.

  1.  آلودگی صوتی

آلودگی صوتی زمانی اتفاق می افتد که صدا از سطح استاندارد فرکانس های مجاز فراتر رود. آلودگی های صوتی نیز می تواهنند باعث ایجاد بیماری و اختلال سلامتی در انسان ها شوند.  حدود ۵۵ تا ۷۰ دسی بل در هر ۲۴ ساعت برای شنوایی انسان مجاز است که میزان فراتر از آن می تواند بر سلامت فرد تأثیر بگذارد.

آلودگی صوتی عمدتاً به دلایلی چون صدای بوق بلند، موسیقی های آزاردهنده، صدای رعد و برق، جیغ و آژیر ایجاد می شود.

آلودگی صوتی باعث بی خوابی و افزایش استرس می شود. این امر همچنین می تواند افراد را از تمرکز بر روی فعالیت های روزانه خود منحرف سازد. جالب است بدانید که آلودگی صوتی شدید می تواند باعث کاهش شنوایی، فشار خون بالا و بیماری های قلبی شود

  1.  آلودگی حرارتی

هنگامی که دمای منابع آبی به دلیل آلودگی ناشی از زباله های انسان افزایش می یابد، به آن آلودگی حرارتی می گویند.

شایع ترین دلیل این نوع آلودگی صنایع بزرگ و نیروگاه هایی هستند که از آب به عنوان خنک کننده استفاده می کنند و سپس آن را بدون تصفیه رها می سازند. این مسئله باعث افزایش دمای منابع آبی، کاهش اکسیژن در آب و تأثیر بر حیات دریایی می ‌شود.

گرمایش جهانی یا تغییر اقلیم چیست؟

گرمایش جهانی یا تغییر اقلیم عبارت است از افزایش مداوم دمای زمین که منجر به افزایش سطح دریاها، گسترش بیابان ها و افزایش بارندگی می شود. بزرگترین عامل گرمایش جهانی انتشار گازهای گلخانه ای است. آلودگی از هر نوعی که باشد هم برای کره زمین و هم برای انسان خطرناک است.

به دلیل تغییر اقلیم در سال های اخیر سطح دریاها سریع تر از همیشه در حال افزایش است. آب دریاها  در ۱۰۰ سال گذشته حدود ۱۸ سانتی متر افزایش یافته است، که این مقدار بیش از مجموع ۲۰۰۰ سال گذشته افزایش را نشان می دهد.

حقایق وحشتناکی درباره آلودگی که کودکان باید بدانند

اطلاع یافتن از این حقایق اگرچه برای کودکان ترسناک به نظر می رسد اما این آگاهی باعث می شود که با بزرگترین چالش زندگی خود در آینده آشنا شده و آن را درک کنند.

  1. کودکان بیشتر از بزرگسالان در برابر آلودگی آسیب پذیر هستند زیرا سیستم ایمنی آنها همچنان در حال تکامل است.
  2. آفت کش ها، مواد شیمیایی مورد استفاده در کشاورزی برای کشتن آفات و حشرات، باعث آلودگی زمین و آب کمک می شوند. تقریباً سالانه ۲۲ میلیون تن کود و مواد شیمیایی به منابع آبی راه پیدا می کند.
  3. ۹۰ درصد فاضلاب و ۷۰ درصد پسماندهای صنعتی در کشورهای در حال توسعه بدون تصفیه به آب های جاری ریخته می شود.
  4. استحمام در آب های آلوده سالانه عامل ۲۵۰ میلیون مورد گاستروانتریت و بیماری های تنفسی است.
  5. فضولات تولید شده توسط گاو مانند گاو، سایر دام ها و طیور به عنوان ضایعات دامی شناخته می شود. باکتری های کشنده از این زباله ها به رودخانه ها و خاک وارد می شوند و باعث آلودگی این منابع می شوند و در نتیجه بر کیفیت غذایی که می خوریم و حاصلخیزی خاک تأثیر می گذارند.
  6. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، از هر ۱۰ نفر ۹ نفر یا ۹۲ درصد از جمعیت جهان در مکان هایی زندگی می کنند که آلودگی هوا از حد مجاز فراتر رفته است.
  7. آلودگی هوا پس از فشار خون بالا، خطرات غذایی و سیگار در رتبه چهارم خطرات سلامتی انسان قرار دارد.
  8. سالانه ۵ میلیون تن زباله وارد اقیانوس های جهان می شود.
  9. سالانه ۱۰۰ میلیون پستاندار و ۱ میلیون پرنده دریایی به دلیل آلودگی آب می میرند.
  10. بزرگترین تولید کننده دی اکسید کربن در جهان چین و پس از آن ایالات متحده امریکا است.
  11. بازیافت زباله و کمپوست سازی باعث شده تا از ریخته شدن ۸۵ تن زباله به محیط زیست پیشگیری شود.

حقایق آلودگی های ناشی از  پلاستیک برای کودکان

یکی از خطرناک ترین عوامل آلودگی زمین و آب، پلاستیک است، زیرا زیست تخریب ناپذیر است ( به این معنا که به طبیعت باز نمی گردد.) در این بخش به تأثیرات آلودگی پلاستیک بر اکوسیستم و محیط زیست می پردازیم.

  1. ماده غیرقابل تجزیه زیستی آن چیزی است که توسط موجودات طبیعی قابل تجزیه نباشد. این مواد دوستدار محیط زیست نیستند و به عنوان منبع آلودگی محیط زیست شناخته می شوند. آنها میلیون ها سال بدون تغییر یا تجزیه روی زمین باقی می مانند.
  2. ممکن است تجزیه پلاستیک بین ۴۵۰ تا ۱۰۰۰ سال طول بکشد . به عنوان مثال، یک بطری پلاستیکی ۴۵۰ سال طول می کشد تا تجزیه شود.
  3. سالانه حدود ۸۲ میلیارد تن زباله پلاستیکی وارد اقیانوس ها می شود.
  4. ۴۰ درصد پلاستیک تولید شده برای بسته بندی اقلام استفاده می شود و فقط یک بار استفاده شده و سپس و دور ریخته می شود.
  5. نزدیک به ۵۰ درصد از تمام پلاستیک های تولید شده در تاریخ بشر از سال ۲۰۰۰ تاکنون انجام گرفته است.
  6. نیمی از پلاستیک های جهان در آسیا ساخته می شوند.
  7. پلاستیک ها بیشترین بازیافت را در اروپا با ۳۰ درصد، سپس چین ۲۵ درصد و آمریکا ۹ درصد دارند.
  8. تقریباً یک میلیون بطری پلاستیکی نوشیدنی در هر دقیقه در سراسر جهان فروخته می شود.
  9. ۱۲ درصد پلاستیک ها سوزانده می شوند و ۷۹ درصد در محل های دفن زباله ریخته می شود.

سوالات متداول
  1. پیامدهای قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی بر سلامت کودکان چیست؟

در طولانی  مدت ، قرار گرفتن در معرض آلودگی ممکن است مشکلات متعددی را برای کودکان ایجاد کند، از جمله احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان‌ها و عفونت‌های تنفسی. همچنین، ممکن است به رشد عصبی آنها آسیب برساند و باعث بیماری هایی مانند آسم در کودکان شود.

  1. چگونه می توانیم کودکان را تشویق کنیم که احساس مسئولیت و مراقبت نسبت به محیط زیست را در خود پرورش دهند؟

با آموزش اثرات آلودگی بر زندگی حیوانات، گیاهان و سایر موجودات زنده از طریق داستان ها، فیلم های آموزشی، پادکست ها و کتاب های صوتی می توان به کودکان در مورد مسئولیت خود در قبال محیط زیست آموزش داد. همچنین می ‌توانید آنها را به سمت سبک زندگی سبز ( تولید زباله کمتر، بازیافت بیشتر، درختکاری و … ) سوق داد. این روش ها آنها را قادر می سازد تا از سبک زندگی سبز پیروی کنند.

  1.  آلودگی چگونه بر حیات وحش و زیستگاه جانوران تأثیر می گذارد؟

آلودگی ناشی از اقدامات انسان از جمله تخریب زیستگاه ها، افزایش گونه های مهاجم و ایجاد تغییرات آب و هوایی، به حیات وحش و زیستگاه های جانوری آسیب می رساند. توانایی تولید مثل آنها را مختل می سازد، سیستم دفاعی آنها را ضعیف می کند و خطر بیماری را در جانوران افزایش می دهد. آلودگی همچنین شرایط زندگی جانوران را سخت تر کرده و بقای نسل و زندگی جانوران را به چالش می کشد.

  1. چگونه می توانیم آلودگی را در زندگی روزمره خود کاهش دهیم؟

برای کاهش آلودگی در زندگی روزمره، می‌توانیم اقدامات ساده ‌ای مانند صرفه‌جویی در مصرف انرژی، بازیافت، استفاده از وسایل حمل‌ و نقل عمومی و انتخاب محصولات سازگار با محیط زیست انجام دهیم. همچنین صنایع بزرگ می توانند تغییراتی در روش های تولید و مواد اولیه خود ایجاد کنند تا از آلودگی های بیشتر جلوگیری شود. پیشگیری از آلودگی به محیط زیست و صرفه جویی در هزینه ها کمک می کند.

  1. چرا آلودگی پلاستیک یک نگرانی قابل توجه است و چه جایگزین هایی برای پلاستیک های یکبار مصرف وجود دارد؟

آلودگی پلاستیک یک نگرانی بزرگ است زیرا به محیط زیست، حیات وحش و سلامت انسان آسیب می رساند. در محل های دفن زباله و زیستگاه های طبیعی انباشته می شود، به دلیل شستشوی شیمیایی خطراتی برای سلامتی ایجاد می کند و منابع محدود آب، هوا و مواد غذایی ما انسان ها را تحلیل می برد. برای پیشگیری از چنین خطراتی باید مواردی چون کاهش استفاده از پلاستیک، ترویج قابلیت بازیافت، توسعه مواد زیستی و اتخاذ شیوه های پایدار را جایگزین استفاده از پلاستیک کرد. در واقع برای رهایی از این خطر یک اقدام جمعی فوری نیاز است.

  1.  راه‌ حل‌ ها یا فناوری ‌های نوآورانه در حال توسعه برای مقابله با آلودگی چیست؟

برخی از نمونه ‌ها شامل طراحی محصولات با در نظر گرفتن چرخه عمر و بازیافت آن ‌ها، استفاده از فناوری‌ های ارتباطی برای کاهش رفت و آمد، بهینه‌ سازی فرآیندهای صنعتی با استفاده از مدل‌ های کامپیوتری و گسترش منابع انرژی جایگزین مانند نیروی باد یا انرژی خورشیدی است. هدف راه حل های پایدار برآوردن نیازهای فعلی بدون به خطر انداختن زندگی و زیستگاه نسل های آینده است.

  1.  آلودگی چگونه بر زندگی دریایی، به ویژه در اقیانوس ها و دریاها تأثیر می گذارد؟

آلودگی هایی مانند زباله و مواد شیمیایی ناشی از اقدامات و زندگی انسان به اقیانوس ها و دریاها سرازیر می شود. این مسئله به شکل های مختلف به موجودات دریایی آسیب می رساند. زباله ها ممکن است در بستر دریا و اقیانوس دفن شوند یا به طور تصادفی توسط حیوانات دریایی بلعیده شوند و زندگی سالم دریایی شامل جلبک ها و مرجان را تحت تأثیر قرار دهد. علاوه بر این، آلاینده‌ ها می‌ توانند در غذاهای دریایی تجمع کنند و زندگی و سلامت انسان و حیوانات را به خطر بی اندازند.

  1. جنگل زدایی چگونه به آلودگی کمک می کند و چه اثراتی دارد؟

جنگل زدایی به آلودگی کمک می کند و اثرات منفی مختلفی بر زندگی انسان و جانوران دارد. این مسئله منجر به از دست دادن گونه ها و تنوع زیستی در جنگل ها می شود. جنگل زدایی همچنین خاک های نازک استوایی را تهی می کند و آنها را برای کشاورزی نامناسب می سازد. همچنین باعث اختلال در الگوهای بارندگی می شود و در نتیجه آب و هوای خشک تر و گرمتری ایجاد می گردد. علاوه بر این، کربن ذخیره شده را در جو آزاد کرده و شرایط گرمایش جهانی را بدتر می کند.

جمع بندی

ما به عنوان بزرگسالان، مسئول حفاظت از زمین برای نسل های آینده هستیم. آلودگی، گرم شدن کره زمین و افزایش زباله های پلاستیکی به هم مرتبط هستند و بر تعادل اکولوژیکی تأثیر می گذارند. این نکات جالب درباره آلودگی برای بچه ها به آنها کمک می کند تا پیامدهای آلودگی بر منابع طبیعی را درک کنند و آنها را تشویق به حفظ محیط زیست می کند. بنابراین اقدامات مهمی صورت دهید و با آموزش اهمیت حفاظت از محیط زیست به نسل‌های آینده، در جهت احیای سیاره محل زندگی مان تلاش کنید.

Visits: 100

مشاور مدرسانه

تو رادیو مدرسانه درباره توسعه فردی و رشد فکری حرف می زنیم

تماس با کارشناس آموزش

88904002 – 021

پیام از طریق واتساپ یا تلگرام

09198921049

تدریس خصوصی ریاضی اول تا دوازدهم

خصوصی منزل و آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آنچه ما هستیم

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که معتقدند دانش آموز به جای حفظ کردن مطالب درسی باید آن را بفهمد و یاد بگیرد بهتر است بدانید که ما مدرسانه را بر روی همین اصل بنا کرده ایم و حتی افرادی را در این مجموعه استخدام می کنیم که به آموزش مفهومی باور دارند.

خدمات مشتریان

دریاره مدرسانه

با مدرسانه درتماس باشید

تمامی حقوق برای وبسایت مدرسانه سایت تخصصی و آموزش مفهومی ریاضی محفوظ است.