هماهنگی کلاس خصوصی

88904002 - 021

۱۰ راه برای مقابله با اعتیاد نوجوانان به شبکه های اجتماعی

وقتی تقریبا همه از برنامه های رسانه های اجتماعی استفاده می کنند، نمی توانید نوجوانان خود را به خاطر انجام همین کار سرزنش کنید. اما ممکن است نگران باشید که فرزند نوجوان شما زمان زیادی را در رسانه های اجتماعی صرف می کند و در نتیجه به این شبکه های اجتماعی اعتیاد پیدا کند. به عنوان والدین ، شما می خواهید به نوجوان خود ایت آزادی را بدهید که ارتباط آنلاین داشته باشند و از طرفی هم انتظار دارید که آنها به روابط حضوری یا حداقل تکالیف مدرسه اهمیت دهند

انتخاب بهترین راه حل برای مقابله با اعتیاد نوجوانان به شبکه های اجتماعی چیست؟

ما در این مقاله قصد داریم ۱۰ نکته کاربردی برای مقابله با اعتیاد نوجوانان به شبکه های اجتماعی را معرفی کنیم در ادامه همراه ما باشید.

نشانه های اعتیاد به رسانه های اجتماعی در نوجوانان

به گفته مرکز اعتیاد آمریکا، فقط یک متخصص پزشکی یا سلامت روان می تواند اعتیاد به رسانه های اجتماعی را تشخیص دهد و یا تایید کند اما با این حال ، چند علامت هشدار برای اعتیاد نوجوانان به شبکه های اجتماعی وجود دارد که والدین و یا مشاوران تحصیلی می توانند به آن توجه کنند

  • حواس پرتی در خوردن یا حذف وعده های غذایی به خاطر تلفن همراه
  • کمبود خواب به دلیل بودن در زمان های طولانی در شبکه های اجتماعی یا شرکت در بازی های آنلاین موجود در شبکه های اجتماعی
  • وقتی لایک، کامنت، ریتوییت یا بازدید دریافت نمی کنند، احساس ناراحتی و نا امیدی می کنند.
  • کناره گیری اجتماعی و یا ارتباط بدون در تعاملات اجتماعی حضوری
  • کم شدن و یا از دست دادن علاقه به سرگرمی هایی که قبلا دوست داشته است
  • افت تحصیلی به دلیل حواس پرتی های مداوم که در اثر حضور طولانی مدت در شبکه های اجتماعی به وجود می آید
  • ناتوانی در کاهش یا توقف استفاده از رسانه های اجتماعی حتی پس از تجربه پیامدهای منفی آن
  • وقتی اینترنت قطع است، یا سایت شبکه اجتماعی یا برنامه به درستی کار نمی کند، ناآرام رفتار می کند.
  • هنگام مواجهه با تذکر استفاده بیش از حد از رسانه های اجتماعی ، مضطرب ، تحریک پذیر و مجادله آمیز رفتار می کند.

اگر هر یک از این علائم را در نوجوان خود مشاهده کردید، با آرامش با آنها صحبت کنید و سعی کنید دلیل اعتیاد آنها را بفهمید. در موارد متعددی ، نوجوانان به دلیل رویدادها یا عوامل خاصی در زندگی مانند نارضایتی ، ناراحتی و تنهایی به رسانه های اجتماعی معتاد می شوند .

علل اعتیاد به رسانه های اجتماعی در نوجوانان

اعتیاد نوجوانان به اینترنت می تواند از ترکیبی از عوامل مختلف ناشی شود. شایع ترین علل اعتیاد به اینترنت نوجوانان در زیر ذکر شده است.

    مسائل ریشه ای عاطفی : برخی از نوجوانان ممکن است  نتوانند احساسات و انگیزه های خود را مدیریت کنند و مهارت های لازم برای رویارویی با چالش ها یا شکست ها را نداشته باشند. برای این نوجوانان، اینترنت ممکن است به عنوان مکانیزم مقابله یا راهی برای فرار از پریشانی عاطفی باشد.

دسترسی آسان به فناوری : با کلیک یک دکمه می توانید سرگرمی، تعامل اجتماعی و دانش زیادی را از اینترنت دریافت کنید. نوجوانان ممکن است بیشتر از آنچه که برنامه ریزی کرده بودند، زمان خود را به صورت آنلاین بگذرانند زیرا بیشتر شبکه های اجتماعی به طور عمد طوری طراحی شده اند که مخاطب را در سایت نگه دارند.

    استفاده از رسانه های اجتماعی : پلتفرم های رسانه های اجتماعی جریان ثابتی از محتوا ، هشدارها و تعاملات را ارائه می دهند که می تواند بسیار اعتیادآور باشد. نوجوانان ممکن است احساس کنند که باید دائما تغییرات را بررسی کنند، به پیام ها پاسخ دهند و از طریق لایک ها و نظرات به دنبال تأیید باشند. این می تواند باعث شود آنها احساس کنند که باید همیشه در ارتباط باشند.

    استعداد ژنتیکی : استعداد ژنتیکی مستقیما باعث اعتیاد نوجوانان به اینترنت نمی‌شود ، می‌تواند در تعیین حساسیت یا آسیب‌پذیری فرد نسبت به ایجاد رفتارهای اعتیادآور ، از جمله اعتیاد به اینترنت، نقش داشته باشد.

تأثیر همسالان : نوجوانان اغلب رفتارهایی را اتخاذ می کنند که در گروه همسالانشان از نظر اجتماعی قابل قبول یا عادی تلقی می شود. اگر استفاده بیش از حد از اینترنت یا مشارکت بیش از حد رسانه‌های اجتماعی در میان همسالان نوجوان شایع باشد، ممکن است برای انطباق با این رفتارها تحت فشار قرار گیرند و منجر به افزایش استفاده از اینترنت شود.

    فقدان پشتیبانی آفلاین : اگر نوجوانان در روابط واقعی خود احساس کمبود حمایت عاطفی یا ارتباط داشته باشند، ممکن است به اینترنت به عنوان وسیله ای برای پر کردن خلاء عاطفی خود روی آورند. فعالیت‌های آنلاین ، مانند تعاملات رسانه‌های اجتماعی یا جوامع آنلاین ، می‌توانند حس تعلق و حمایتی را ایجاد کنند که ممکن است که در دنیای آفلاین آن را تجربه نکنند.

اعتیاد به اینترنت چگونه بر نوجوانان تأثیر می گذارد؟

نوجوانانی که زمان زیادی را در اینترنت می گذرانند می توانند در بسیاری از زمینه های زندگی خود دچار مشکلات جدی شوند. اعتیاد به اینترنت می تواند نوجوانان را از راه های ذکر شده در زیر تحت تاثیر قرار دهد.

روابط اجتماعی : استفاده بیش از حد از اینترنت می تواند منجر به انزوای اجتماعی و تیرگی روابط با خانواده و دوستان شود، زیرا نوجوانان ممکن است تعاملات آنلاین را بر ارتباطات واقعی اولویت دهند.

عملکرد تحصیلی ضعیف : نوجوانانی که زمان زیادی را به صورت آنلاین سپری می کنند ممکن است از مطالعه خود به نفع رسانه های اجتماعی و سایر فعالیت های آنلاین غافل شوند که می تواند بر نمرات آنها تأثیر منفی بگذارد.

    سلامت جسمانی : استفاده طولانی‌مدت از صفحه نمایش و رفتار بی‌تحرک می‌تواند منجر به مشکلات جسمی مختلفی مانند خستگی چشم ، سردرد ، اختلالات خواب و مشکلات اسکلتی عضلانی شود.

    سلامت روان : خلاصه‌ای از تحقیقات نشان می‌دهند که مسائل عصبی ، روان‌شناختی و اجتماعی ناشی از اختلال اعتیاد به اینترنت (IAD) به زندگی افراد آسیب می‌زند.

خطر بهره کشی آنلاین : استفاده بیش از حد از اینترنت می تواند نوجوانان را در معرض شکارچیان آنلاین ، آزار و اذیت سایبری و سایر اشکال بهره برداری آنلاین قرار دهد.

    خطر اختلال بازی های اینترنتی : یک رابطه ناسالم با اینترنت می تواند به طور بالقوه منجر به زیاده روی در بازی های اینترنتی شود، جایی که نوجوانان به طور اجباری درگیر بازی های آنلاین به ضرر سایر زمینه های زندگی می شوند

۱۰  پیشنهاد کاربردی برای مقابله با اعتباد نوجوانان به شبکه های اجتماعی  

نوجوانانی که به هر دلیلی زمان زیادی را به صورت آنلاین سپری می کنند در معرض خطر ابتلا به اعتیاد به اینترنت هستند. در ادامه ، ۱۰ پیشنهاد برای والدین در مورد چگونگی ترک اعتیاد نوجوانان به اینترنت و تعامل مسئولانه و متعادل با وب معرفی می شود.

۱  مرزهای مشخصی را تعیین کنید. 

تعیین مرزهای روشن به معنای ایجاد و برقراری ارتباط قوانین و انتظارات منطقی و منسجم برای استفاده از اینترنت است که هم برای نوجوانان و هم برای والدین اعمال می شود. با تعیین مرزهای واضح، والدین می توانند به کودکان کمک کنند تا نظم و انضباط خود را توسعه دهند، استفاده از اینترنت را کاهش دهند و به فعالیت های آفلاین اهمیت بیشتری دهند و سبک زندگی سالم تر و متعادل تری را دنبال کنند. مرزها همچنین اعتیاد آنلاین را به حداقل می رساند. نوجوانان زمانی که زمان قطعی استفاده از اینترنت را مشخص و برنامه ریزی کرده باشند، کمتر درگیر مرور بی پایان یا بازی آنلاین می شوند.

۲  در صورت نیاز به دنبال کمک گرفتن از متخصص حرفه ای باشید

استفاده از متخصص حرفه ای در صورت نیاز به این معنی است که اگر اعتیاد نوجوان به اینترنت جدی است یا تأثیر زیادی بر زندگی آنها دارد ، والدین آنها باید به فکر کمک گرفتن از متخصصان سلامت روان یا متخصصان اعتیاد باشند.

این متخصصان آموزش دیده اند تا بفهمند اعتیاد چقدر بد است ، بفهمند که چه چیزی باعث آن شده است و یک برنامه درمانی شخصی برای مقابله با مشکل ، برنامه ریزی کنند.

نوجوانانی که به اینترنت معتاد هستند نیاز به کمک حرفه ای دارند ، به خصوص زمانی که تکنیک های خودیاری یا مداخلات والدین کافی نباشد. کمک زودهنگام و حمایت کامل از سوی کارکنان بهداشت روان می تواند این احتمال را بیشتر کند که نوجوان بتواند اعتیاد را ترک کند و زندگی متعادل و سالمی داشته باشد.

۳  بهترین الگو برای آنها باشید

الگوبرداری به معنای نشان دادن استفاده مناسب و سالم از اینترنت به عنوان والدین یا قیم و اجتناب از رفتارهایی است که با قوانین یا انتظارات تعیین شده برای نوجوانان مغایرت دارد.

اگر بزرگسالان به آنها نحوه استفاده معقول و متعادل از اینترنت را نشان دهند، احتمال کمتری دارد که به اینترنت معتاد شوند. والدین می توانند اعتماد و ارتباط با نوجوانان خود را با صادق بودن در مورد نحوه استفاده آنها از اینترنت ایجاد کنند.

والدین همچنین می توانند فرزندان خود را تشویق کنند تا در مورد کارهایی که انجام می دهند ، آنچه دوست دارند و آنچه آنها را نگران می کند صحبت کنند و سپس بدون قضاوت یا انتقاد به آنها گوش دهند.

۴٫ شرایط عاری از فناوری ایجاد کنید

ایجاد شرایط بدون فناوری به تعیین مکان ها یا زمان‌های خاصی در خانه یا کارهای روزمره اشاره دارد که در آن استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی مانند تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها ، رایانه‌ها و سایر ابزارها مجاز نیست.

این شرایط و مکان ها فرصت هایی را برای افراد ، به ویژه نوجوانان ، فراهم می کند تا از فناوری جدا شوند و در فعالیت های آفلاین شرکت کنند و تعادل سالم تری بین تجربیات آنلاین و زندگی واقعی خود ایجاد کنند.

شرایط بدون فناوری تعامل رو در رو بین اعضای خانواده را ترویج می کنند. بدون حواس پرتی نمایشگرها ، نوجوانان به احتمال زیاد در گفتگوهای معنادار شرکت می کنند و ارتباطات قوی تری با عزیزان خود ایجاد می کنند.

۵  آموزش سواد دیجیتال

آموزش سواد دیجیتال به معنای آموزش نحوه استفاده از اینترنت ، رسانه های اجتماعی و سایر ابزارهای آنلاین به شیوه ای مسئولانه و آگاهانه به نوجوانان است. این شامل آموزش توانایی های تفکر انتقادی ، ایمنی آنلاین ، حفاظت از حریم خصوصی و ناوبری دیجیتال هوشمند به نوجوانان است. نوجوانان برای تصمیم گیری آگاهانه آنلاین ، اجتناب از خطرات احتمالی و ایجاد عادات اینترنتی سالم تر ، مجهزتر هستند ، که می تواند به پیشگیری یا مدیریت اعتیاد به اینترنت کمک کند.

۶  برقراری ارتباط صمیمی

برقراری ارتباط صمیمی به معنای به اشتراک گذاشتن اطلاعات با یکدیگر به روشی واضح ، صادقانه ، سازگار و قابل اعتماد است. همچنین فضایی امن برای نوجوانان ایجاد کنید تا افکار ، احساسات و چالش‌های خود را در مورد فعالیت‌های آنلاین بیان کنند.

۷  به فعالیت های آفلاین اهمیت بیشتری دهید

تشویق فعالیت‌های آفلاین به معنای ارائه کارهای دیگری به نوجوانان است که می‌توانند در اوقات فراغت خود بدون کمک فناوری انجام دهند. همچنین به معنای فراهم کردن فرصت هایی برای نوجوانان برای کاوش ، خلق ، تأمل و معاشرت در دنیای واقعی است.

نوجوانانی که با اعتیاد به اینترنت دست و پنجه نرم می‌کنند ، باید فعالیت‌های بیشتری را خارج از دنیای اینترنت انجام دهند تا بعد از گذشت زمان به کارهای غیر اینترنتی نیز عادت کنند زیرا صرف زمان زیاد آنلاین می تواند باعث استرس ، بی خوابی و اضطراب در نوجوانان شود.

۸  راه های جایگزین را شما ارائه دهید

به دنبال ارائه راه های جایگزین برای مقابله با استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی باشید و این پیشنهادات را به نوجوان خود محول نکنید.

تکنیک های تمدد اعصاب ، نوشتن ، فعالیت بدنی ، صحبت با یک دوست مورد اعتماد ، تمرین تمرکز حواس و درگیر شدن در فعالیت های خلاق چند نمونه از این پیشنهادات هستند.

نوجوانان می توانند یاد بگیرند که با ارائه تکنیک های مقابله ای جایگزین ، وابستگی خود را به شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها به حداقل برسانند و احساسات و اضطراب های خود را به شیوه ای سازنده کنترل کنند.

۹  استفاده از تنظیمات کنترل های والدین

استفاده از تنظیمات کنترل های والدین به معنای استفاده از ویژگی‌ها یا نرم‌افزارهایی است که به والدین اجازه می‌دهد دسترسی به محتوا یا فعالیت‌ها را در دستگاه‌های مختلف مانند تلفن ، رایانه ، تبلت یا کنسولی که فرزندانشان استفاده می‌کنند ، نظارت ، محدود یا مسدود کنند. تنظیم کنترل‌های والدین می‌تواند به اعتیاد نوجوانان به اینترنت کمک کند ، نه تنها زمان استفاده از صفحه نمایش را محدود می‌کند ، بلکه اجازه می دهد بر فعالیت‌های آنلاین نوجوان خود نظارت داشته باشید و مطمئن شوید که اینترنت فضای امنی برای کاوش آنها است.

۱۰  نظارت بر فعالیت های آنلاین

نظارت بر فعالیت‌های آنلاین ، تمرین مشاهده و ردیابی رفتار و فعالیت‌های آنلاین نوجوان شما برای اطمینان از عدم مواجهه با محتوای نامناسب است. پیگیری فعالیت‌های یک فرد در دنیای مجازی می‌تواند با مشاهده اولین نشانه‌های اعتیاد نوجوانان به اینترنت از طریق تشخیص زودهنگام هر رفتاری که نشان‌دهنده استفاده مشکل‌زا از اینترنت باشد ، به جلوگیری از اعتیاد به اینترنت کمک کند. این امر به والدین اجازه می دهد تا قبل از تشدید موضوع، به سرعت و به موقع مداخله کنند.

۱۱  نظارت بر فعالیت های آنلاین

نظارت بر فعالیت‌های آنلاین ، تمرین مشاهده و ردیابی رفتار و فعالیت‌های آنلاین نوجوان شما برای اطمینان از عدم مواجهه با محتوای نامناسب است. پیگیری فعالیت‌های یک فرد در دنیای مجازی می‌تواند با مشاهده اولین نشانه‌های اعتیاد نوجوانان به اینترنت از طریق تشخیص زودهنگام هر رفتاری که نشان‌دهنده استفاده مشکل‌زا از اینترنت باشد ، به جلوگیری از اعتیاد به اینترنت کمک کند. این امر به والدین اجازه می دهد تا قبل از تشدید موضوع، به سرعت و به موقع مداخله کنند.

جمع بندی

اعتیاد به رسانه های اجتماعی با محبوبیت و دسترسی به پلت فرم های رسانه های اجتماعی تقویت می شود. نوجوانان مبتلا به اعتیاد به اینترنت ممکن است جذب رسانه های اجتماعی به عنوان راهی برای فرار از چالش های زندگی واقعی ، جلب توجه یا اجتناب از احساسات منفی شوند و در نتیجه آن به سلامت روان ، پیشرفت تحصیلی و ارتباطات اجتماعی خود آسیب بزنند. در صورتی که اگر والدین در زمان زودتری متوجه اعتیاد نوجوانان به شبکه های اجتماعی شوند می توانند با استفاده از راهکارهای هوشمندانه از زندگی نوجوان خود محافظت کنند.

Visits: 34

مشاور مدرسانه

تو رادیو مدرسانه درباره توسعه فردی و رشد فکری حرف می زنیم

تماس با کارشناس آموزش

88904002 – 021

پیام از طریق واتساپ یا تلگرام

09198921049

تدریس خصوصی ریاضی اول تا دوازدهم

خصوصی منزل و آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آنچه ما هستیم

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که معتقدند دانش آموز به جای حفظ کردن مطالب درسی باید آن را بفهمد و یاد بگیرد بهتر است بدانید که ما مدرسانه را بر روی همین اصل بنا کرده ایم و حتی افرادی را در این مجموعه استخدام می کنیم که به آموزش مفهومی باور دارند.

خدمات مشتریان

دریاره مدرسانه

با مدرسانه درتماس باشید

تمامی حقوق برای وبسایت مدرسانه سایت تخصصی و آموزش مفهومی ریاضی محفوظ است.